Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
13.09.2014 09:55:43
Deli članek:

Ken je nor

Reuters

Gladko so premagali Litovce v polfinalu in so od ubranitve zlate medalje oddaljeni le še eno tekmo.

Vsi so mislili, da bo to dvoboj s Španci. Tudi Američani, in nekaterim med njimi je kar žal, da ne bo prišlo do ponovitve olimpijskega finala. Vprašajte Kennetha Farieda.

Fantu z najdaljšimi lasmi v ameriški izbrani vrsti jezik teče kot namazan. V tem je skoraj malo podoben znanemu boksarskemu promotorju Donu Kingu in po tekmi z Litvo je celo uporabil primerjavo s tem športom. "Prva in druga četrtina sta kot boksarski dvoboj, preizkušaš tekmeca, izmenjujeta si udarce, potem ko najdeš njegove slabe točke, pa v nadaljevanju udariš z vso silo," je opisal juriš Američanov v tretji četrtini, ki se je zgodil že na nekaj tekmah zapored, tudi tisti s Slovenijo.

"Prej ali slej se to mora zgoditi. Ne odnehamo, ves čas napadamo in tekmec se enkrat ukloni. Prej ali slej žoge morajo v koš, kajti tekmec se utrudi, ker nanj stalno pritiskamo," je dejal Faried in dodal, da prostih dni še ni: "Nismo še končali. Še en dan v pisarni nas čaka."

Toda v njej jih ne bodo obiskali Španci, kot so vsi pričakovali. "Sploh ne vem, ali bom gledal drugi polfinale, ker ne igra Španija. Vsi so govorili o njej in želel sem videti, kako se bo spopadla s svojim naslednjim nasprotnikom. Ne vem, kaj bodo počeli Španci danes ...« je dregnil gostitelje krilni center ZDA, ki ga izpad furije sploh ni preveč presenetil.

"Bilo je veliko preveč hrupa okrog Špancev, arogance z njihove strani, nespoštovanja do nas, ker so govorili, da se ne moremo meriti z njihovo visoko linijo, da so boljši od nas. Rekel sem si, dobro, se vidimo v finalu, pa naj se pokaže, kdo je boljši. Zdaj pa tega ne bomo izvedeli. Mi smo tu, oni pa ..." je spet piknil v špansko rano Faried, ki je tudi sam razočaran nad izpadom domačinov. "Želel sem si jih premagati na njihovem parketu!"

ŠPANCI NEPRIPRAVLJENI
"Res je to rekel?" se je v smehu začudil James Harden, ko so mu prenesli soigralčevo izjavo. "Ken je nor," se je spet zasmejal. Njemu je popolnoma vseeno, koga morajo premagati za osvojitev prvega mesta. "Osredotočeni smo na eno stvar, to je zlata medalja. Sploh ni važno, kdo nam bo stal nasproti," je povedal odlični branilec Houstona.

Podobno razmišlja Kyrie Irving, ki je z Litvo pokazal najboljšo predstavo na prvenstvu: "Meni je popolnoma vseeno. Veselim se vsake naslednje tekme. Želeli smo igrati s Španci, a to se ne bo zgodilo, pripravili pa se bomo enako dobro, da osvojimo zlato medaljo."

Zvezdnik Chicaga Derrick Rose je bil v nasprotju s Fariedom presenečen zaradi izpada Španije. "Pa najbrž ne le jaz. Z ekipo, kot jo imajo ... Iz tega se lahko veliko naučimo. Niso se dobro pripravili na tekmo, na kar mi pazimo, veliko se pogovarjamo pred vsakim dvobojem," je našel razlog španskega poraza in se le široko zasmejal ob omembi sreče, ker se jim ni treba pomeriti z gostitelji. "Sreča? V njo ne verjamem. Sem smo prišli, da se pomerimo z njimi, in škoda je, da se ne bomo," je dejal ameriški branilec.