Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/ku
STA/ku
11.09.2014 18:43:43
Deli članek:

Konec kadrovanja, cilji podobni kot lani

Grega Wernig

Union Olimpija je pričakovanja in zasedbo za sezono 2014/15 predstavila na tradicionalni prireditvi v Volčjem Potoku.

"S prihodom Marka Marinovića je ekipa popolna in komaj čakamo na začetek sezone," pravi direktor kluba Matevž Zupančič.

Ljubljančani imajo pod pogodbo v članskem moštvu naslednjih dvanajst igralcev: Marko Marinović, Luka Rupnik, Paolo Marinelli, Jaka Brodnik, Sasu Salin, Vasilije Vučetić, Dino Murić, Gregor Hrovat, Hristo Nikolov, Blaž Mahkovic, Alen Omić in Halil Kanacević. Pod vodstvom trenerja Aleša Pipana pa bodo sezono začeli 30. septembra, ko je na sporedu superpokalni dvoboj s Krko.

V ekipi je torej šest domačih igralcev in šest tujcev, večino najboljših mladih fantov pa bo klub v novi sezoni posodil v Škofjo Loko, kjer se bodo v drugi slovenski ligi kalili pod budnim očesom vodje mladinskega pogona Gašperja Potočnika. To so Blaž Mesiček, Vlatko Čančar, Aleksandar Lazić in Žan Mark Šiško.

Po besedah direktorja Zupančiča je moštvo za 30 odstotkov cenejše kot tisto iz minule sezone, ima pa podobne cilje kot lani. V ligi Aba uvrstitev do šestega mesta, kar bi prineslo uvrstitev v evropska tekmovanja, v državnem prvenstvu in slovenskem pokalu Spar vrnitev lovorik v Ljubljano, kar se tiče evropskega pokala, za katerega so zmaji prejeli povabilo organizatorja, pa bo več znanega po žrebu skupin 29. septembra v Barceloni.