nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
1 21.06.2019 08:48:23

Miami dobil sina legendarnega Bola, a ga takoj poslal v Denver

Bol Bol je bil na letošnjem naboru lige NBA izbran šele kot 44.

Verjetno ga ni košarkarskega navdušenca, ki ne bi poznal nekdanjega košarkarja iz lige NBA Manuta Bola. Prišel je iz Sudana in hitro postal ljubljenec ameriškega občinstva, v svoji karier pa je nosil dres številnih klubov iz lige NBA. Bil je drugi največji košarkar, ki je igral v ligi NBA, ponaša pa se s svojevrstnim rekordom, saj je edini, ki je v ligi zabeležil več blokad kot pa točk.

Po odpovedi ledvic je leta 2010 umrl, velika neznanka pa je še danes njegov rojstni datum, saj dokumenta, ki bi dokazoval, kdaj se je rodil, ni. A legendarni košarkar, ki je bil po koncu kariere znan kot veliki humanitarec in je ljudem v domačem Sudanu zelo pomagal, je zdaj dobil naslednika. Na današnjem naboru je njegovega sina Bola Bola v drugem krogu in kot 44. igralca izbral Miami Gorana Dragića, ki pa ga je nato takoj poslal v Denver. Ta izbor velja za enega večjih presenečenj, saj so številni pričakovali, da bo bil izbran med prvo deseterico, razlog za to pa se skriva v poškodbi, zaradi katere je moral pred meseci predčasno končati sezono.

Bol Bol naj bi bil precej izpopolnjena verzija slavnega očeta. V nasprotju z očetom je tudi zelo dober strelec, ki zadene tudi met za tri točke, visok je 218 centimetrov, zaradi česar mu niti zabijanje ne predstavlja nikakršne težave. Pri mišični masi ima sicer še precej rezerve, čemur bodo Denverjevi strokovnjaki za prehrano in fizično pripravljenost v naslednjih mesecih posvetili še dodatno pozornost.

bol bol

Značke: bol-bol, miami, dragić

Članki iz rubrike