sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

koronavirus,hiša, samoizolacija, ženska Svet24.si

Po vnovič pozitivnem testu mlada Slovenka ...

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Sledenje telefonom: pooblaščenka svari pred ...

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

STA
STA
0 19.06.2019 18:32:29

Slovenske košarkarice konec tedna proti Kitajkam in Latvijkam

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca bo teden dni pred prvo tekmo na evropskem prvenstvu v srbskem Nišu odpotovala v latvijsko prestolnico, kjer jo čakata še zadnji pripravljalni tekmi. V Rigi se bo najprej v petek ob 17.30 pomerila s Kitajsko, dan kasneje pa ob 17.40 še z Latvijo.

Dvanajsterica izbrank selektorja Damirja Grgića v Zrečah pili formo za začetek evropskega prvenstva. V reprezentanci še naprej vlada odlično vzdušje, prizadevnosti na treningih ne manjka in dekleta ter strokovni štab že nestrpno pričakujejo uvodno tekmo v Nišu.

V četrtek bodo iz Ljubljane prek Frankfurta poletele v Rigo in v petek ter soboto odigrale pripravljalni tekmi s Kitajsko in Latvijo. Predvsem obračun z domačinkami, ki bodo ob Srbiji gostile drugo polovico skupinskega dela prvenstva, bo pokazatelj trenutne moči slovenske izbrane vrste.


"Evropsko prvenstvo je vse bližje in na treningih posvečamo maksimalno pozornost temu, da bomo naslednji konec tedna v optimalni formi. Temu bosta služili tudi tekmi na turnirju v Rigi. Tekma s Kitajsko bo zelo specifična, saj je njihova igra povsem drugačna od igre evropskih reprezentanc. Tako nas bo poleg določenih taktičnih nalog zanimala tudi reakcija deklet. Obračun z Latvijo pa bo prava generalka pred prvenstvom. Glede na to, da Latvijci tudi sami gostijo zaključni turnir bomo lahko za trenutek že občutili, kako naj bi bilo vse skupaj videti v Nišu," je za spletno stran KZS dejal selektor Grgić.

"Pred nami je generalka pred evropskim prvenstvom. Na tekmah s Kitajsko in Latvijo bo vidno v kakšnem stanju smo trenutno. Na treningih dobro delamo. V naši igri je opazna velika razlika od začetka priprav do danes. Mislim, da smo iz tedna v teden v boljši formi, tekmi pa bomo prav tako izkoristili še za uigravanje določenih novih stvari, ki smo jih delali na zadnjih treningih," je dodala Eva Lisec.

Grgić je pred kratkim odločil, da bodo na EP nastopile branilke Nika Barič, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Zala Friškovec, Aleksandra Krošelj in Eva Rupnik, krilni košarkarici Tina Jakovina in Maruša Seničar, krilna centra Shante Marie Evans in Merisa Dautović ter centra Eva Lisec in Teja Goršič.

Značke: košarka, ženske

Članki iz rubrike