Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 20.06.2019 13:01:16

Alen Omić se ne bo vrnil v Ljubljano, kariero bo nadaljeval v Španiji

Potem ko sta zagrebška Cedevita in ljubljanska Petrol Olimpija, oziroma prva moža Emil Tedeschi in Tomaž Berločnik, objavila namero o združitvi, je javnost z vrnitvijo v Stožice začela povezovati številne košarkarje.

Na seznamu, na katerem so domala vsi najboljši slovenski košarkarji, razen kakopak Goran Dragić in Luka Dončić, se je pojavil tudi Alen Omić. V Tuzli rojeni visoki center, ki se je košarkarsko razvijal v Sloveniji in pozneje s slovenskim potnim listom na dveh tekmovanjih tudi zaigral za slovensko izbrano vrsto (SP 2014 in EP 2015), je v letih med 2009 in 2012 nosil dres Zlatoroga, v letih med 2012 in 2015 pa Olimpijin dres.

A z vrnitvijo Omića v Ljubljano ne bo nič. Vsaj v tej sezoni ne. Sedemindvajsetletni center se bo namreč vrnil v Španijo, kjer je že igral za Gran Canario in Unicajo, s katero je pred dvema letoma osvojil evropski pokal. V sezoni 2019/20 bo branil barve nekdanjega evropskega prvaka Joventuta, s katalonskim klubom je podpisal pogodbo do konca junija 2020.

omic joventut


Omić je bil v minuli sezoni (od januarja) član Olimpie iz Milana, pred tem pa je igral tudi za Crveno zvezdo in Budućnost. Njegova prihodnost v slovenski reprezentanci je potem, ko je moral pred EP 2017, na katerem je Slovenija postala evropski prvak, svoje mesto prepustiti Anthonyju Randolphu, negotova.

Zanimivo, ker bosta tako Joventut kot tudi Cedevita Olimpija igrala v evropske pokalu, utegne Omić vendarle zaigrati v Stožicah. Prav tako v zeleni barvi, a z drugim logotipom na dresu.

Značke: alen-omić, španija

Članki iz rubrike