Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
14.05.2016 07:45:22
Deli članek:

Miami na krilih vročega Dragića izsilil sedmo tekmo

profimedia.si
Goran Dragić je imel izjemen večer.

Vročica je v konferenčnem polfinalu doma premagala Toronto s 103:91 in izsilila sedmo tekmo. Goran Dragić je prispeval 30 točk, kar je njegov najboljši dosežek v končnici.

Miami je bil že na robu izpada, saj je imel Toronto z izidom 3:2 že prvo zaključno žogo za uvrstitev v finale vzhodne konference lige NBA. A so košarkarji s Floride pripravili preobrat ter še ohranili upanje v boju za naslov prvaka.

Ključni igralec Miamija je bil slovenski organizator igre Dragić, ki je prikazal najboljšo predstavo v končnicah lige NBA. Tridesetletni Ljubljančan je vpisal 30 točk, kar je njegov najboljši dosežek v končnici. V 38 minutah na parketu je dodal še sedem skokov in štiri podaje, zadel je tudi vse štiri proste mete, dodal dve trojki (2-5), ob metu za dve točki 12-21. Večjo minutažo pri Miamiju je imel le Luol Deng 41 minut (2 točki). Drugi igralec Miamija je bil Dwyane Wade, ki je dodal 22 točk za zmago na šesti tekmi konferenčnega polfinala ter poravnan skupni izid 3:3 v zmagah.

Pri gostujočem moštvu sta bila znova v ospredju Kyle Lowry (36 točk) in DeMar DeRozan (23 točk), ki sta skupaj osvojila 59 točk za Toronto ter edina iz moštva dosegla dvojno število točk. Toronto je znova igral brez visokega litvanskega centra Jonasa Valanciunasa, ki si je na tretji tekmi konferenčnega polfinala poškodoval gleženj. Pri vročici s Floride pa je manjkal center Hassan Whiteside zaradi poškodbe kolena.

Odločilna sedma tekma bo v noči na ponedeljek v Torontu. Zmagovalec obračuna si bo zagotovil konferenčni finale s Cleveland Cavaliers, ki je s 4:0 v zmagah izločil Atlanta Hawks. Na Zahodu se bosta v konferenčnem finalu pomerili ekipi Golden State Warriors in Oklahoma City Thunder, ki so s 4:2 v zmagah izločili San Antonio Spurs. Branilci naslova lige NBA Golden State so s 4:1 v zmagah odpravili Portland Trail Blazers.

Izid:

vzhodna konferenca, polfinale:
Miami Heat - Toronto Raptors 103:91 (Goran Dragić: 30 točk v 38 minutah za Miami) (moštvi sta izenačeni 3:3 v zmagah)