Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.05.2016 19:28:27
Deli članek:

Orlando išče novega trenerja

Reuters

Scott Skiles je po le eni sezoni odstopil kot glavni trener ameriške ekipe Orlando Magic, ki igra v severnoameriški profesionalni ligi NBA. V minuli sezoni je njegova, zdaj že nekdanja ekipa zabeležila 35 zmag in 47 porazov, kar je bilo deset zmag več kot sezono prej.

"V zadnjem času sem veliko razmišljal in prišel sem do zaključka, da nisem pravi trener za ekipo Orlanda, zato tudi odstopam s tega položaja," je dejal 52-letni Skiles.

"Zavedam se, da bo moja odločitev povzročila veliko špekulacij, vendar je resnica le ena, povedal sem jo v prvem stavku, vse drugo so le govorice. Iskreno se opravičujem za vse morebitne posledice, ki jih prinaša moja odločitev," je še dejal trener, ki je pred prihodom v Orlando v ligi NBA vodil že Phoenix Suns, Chicago Bulls in Milwaukee Bucks.

"Za nas Skilesova odločitev pomeni korak nazaj, zato smo neradi sprejeli njegov odstop. Pred nami je težko obdobje, z iskanjem novega trenerja pa bomo začeli nemudoma," pa je dejal športni direktor Orlanda Rob Hennigan.