Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
13.05.2016 14:40:48
Deli članek:

Legenda Smodiš se je v Berlinu zabaval s socialno ogroženimi otroci

Danes se je v Berlinu odprla navijaška cona, del odprtja pa je bil tudi legendarni slovenski košarkar Matjaž Smodiš.

V Berlinu bosta danes zvečer na sporedu polfinalna obračuna evrolige, še pred tem pa je odprtje doživela tudi navijaška cona. Del tega dogodka je bil tudi legendarni slovenski košarkar Matjaž Smodiš, ki je v najelitnejšem evropskem klubskem košarkarskem tekmovanju zbral tri naslove prvaka.

Poleg Smodiša so pri odprtju med drugim sodelovali tudi Theo Papaloukas, Ramunas Šiškauskas, Nikola Vujčić in številni otroci, ki so prišli iz socialno ogroženih družin. Nekdanji slovenski košarkar je s preostalimi legendami otrokom pokazal nekaj košarkarskih veščin, nato pa so se skupaj pomerili v igri pet na pet pred številnimi gledalci.

To je bila za otroke brez dvoma prav poseben dogodek, nadvse pa je užival tudi Smodiš, ki je ob tem dejal: "Odlično je bilo. Vedno sem bil mnenja, da bi morali tisti, ki smo uspeli v športu, športu tudi nekaj vrniti. Mislim, da smo pri tem dogodku vsi sodelovali z največjim veseljem. Kolikor sem jaz razumel, so bili to otroci, ki so prišli iz predela Berlina, kjer imajo večje socialne težave. Verjamem, da je bila to za njih fantastična izkušnja in da bodo ta dogodek še dolgo čas aohranili v lepem spominu."