Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
21.10.2015 11:25:14
Deli članek:

Olimpija gostuje pri Nanterru: Čim bolj kaznovati

www.alesfevzer.com

Union Olimpija nocoj ob 20.30 igra tekmo drugega kroga evropskega pokala v gosteh pri francoskem Nanterru.

Zanimivo misel je na ponedeljkovem treningu povedal trener Uniona Olimpije Gašper Potočnik, ko je dobil vprašanje o tem, ali morebiti zmaga nad Crveno zvezdo lahko preveč ponese njegove varovance. "Zame je ekipa dobra toliko, kakor igra na naslednji tekmi. Upam, da se fantje zavedajo tega in da bomo v Franciji šli v tekmo z vero v zmago."

Beograd je vsaj pri ljubljanskem strategu arhiviran. Lepa zmaga, dobra za samozavest in za potrditev pravilnosti dela, in konec. Nič več in nič manj kot to. Zdaj lahko služi le še kot priprava pred nocojšnjim dvobojem, da se odpravijo napake in naredi nov korak naprej. "Mislim, da smo igrali korektno, kontrolirali smo igro predvsem v napadalnem smislu, v obrambi igrali solidno, ekipno, še vedno pa smo dobili nekaj prelahkih košev, a vseeno smo dokaj dobro izpolnili načrt pred tekmo. Lahko smo zadovoljni s to predstavo, še vedno pa je ogromno prostora za napredek, tako kot pri drugih ekipah, in zato se ne smemo zadovoljiti z doslej opravljenim."

TAKTIČNO BOLJŠA EKIPA 
Napad na zadnjih tekmah res funkcionira dobro. Za Potočnika to ni presenetljivo. "Že od začetka smo vedeli, da imamo napadalno zelo raznovrstno ekipo. Vsi govorijo, da nimamo pravega centra, po drugi strani pa nam to daje neko širino v napadu, nasprotniki imajo s tem probleme. Kar se tiče napada, smo dobra ekipa, moramo pa razmišljati predvsem o obrambnih nalogah, kako čim bolje zapirati, skakati, ker nam bo na dolgi rok to prineslo rezultate," se Potočnik vedno znova vrača k igri na svoji polovici parketa.

O tem je govoril tudi pred tednom dni pred dvobojem s Trentom, pa se je na koncu obrnilo povsem drugače, to je bil dvoboj izjemnih napadov, o obrambi bolj ali manj ni bilo ne duha ne sluha. "V današnjo tekmo moramo iti drugače, tako kot smo si želeli tudi proti Trentu, z bistveno boljšo obrambo in umiriti igro. Taktično smo boljša ekipa, v to sem prepričan. Z njimi ne smemo samo teči, igrati moramo z glavo, v tem primeru bomo lahko razmišljali o pozitivnem rezultatu."

Tudi Nanterre je evropsko sezono začel z zmago, v gosteh je premagal Bilbao. V domačem prvenstvu ima po štirih krogih polovičen izkupiček, minuli konec tedna je doma za 20 točk izgubil z Gravelinesom. Nanterre je tipičen predstavnik igre, kakršno poznamo pri francoskih moštvih.

"Igrajo hitro, z ogromno pick'n'rolla, igre po globini za njihovega prvega centra, to so glavne nevarnosti. V obrambi veliko 'čitajo' tekmece, igrajo malo po svoje, vendar pride do situacij, kjer skušajo ukrasti žoge in doseči lahko koše iz protinapadov. Treba bo biti zelo pazljiv, potrpežljiv, podobno, kot proti Crveni zvezdi. Nadejamo se še ene dobre predstave in pozitivnega rezultata," pravi Potočnik, ki svojih varovancev ne želi preveč obremenjevati z igro tekmecev.

"Vseskozi poudarjam, da moramo razmišljati predvsem o sebi, verjeti v svoje sposobnosti in se o njih pripraviti le glede osnovnih stvari, potem pa jih 'prebrati' in čim bolj kaznovati."