Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.10.2015 14:39:16
Deli članek:

Potočnik: Francozi v obrambi 'čitajo'

Arsen Perić

Košarkarje Uniona Olimpije v sredo ob 20.30 čaka prvo gostovanje v evropskem pokalu v tej sezoni.

Izbranci trenerja Gašperja Potočnika se bodo pomerili s francoskim Nanterrom, ki je tako kot Olimpija v prvem krogu slavil. Ljubljančani želijo zmagovito serijo podaljšati na številko pet.

Ljubljančani odhajajo v Francijo brez mladega Vlatka Čančarja, ki ostaja v Sloveniji, kjer bo kot igralec z dvojno licenco igral za Škofjo Loko v slovenski 1. ligi. Po poškodbi rame se vrača Mitja Nikolić, ki je izpustil tekmo v Beogradu, ko je Union Olimpija šokirala evroligaško Crveno Zvezdo s 77:73.

"Verjamem, da se bo serija nadaljevala. Pomembno je, da ne proslavljamo, ne delamo evforije, smo mirni in gremo iz tekme v tekmo," pravi igralec Uniona Olimpije Mitja Nikolić, o Nanterru pa dodaja: "Gre za kakovostno ekipo, atletsko, ki igra hitro in energično košarko. Spet bo treba pokazati veliko mero energije, se stepsti z njimi."

"Gre za tipično francosko ekipo. Igrajo hiter slog košarke. Nekaj igre je po globini za prvega centra. V obrambi 'čitajo', igrajo malo po svoje, skušajo ukrasti žogo, doseči hitre koše. Morali bomo biti pazljivi v napadu, potrpežljivi. Podobno kot proti Crveni zvezdi. V obrambi moramo biti nepopustljivi, če želimo odigrati dobro tekmo in na koncu iztržiti pozitiven rezultat," pa pravi Potočnik.