Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
20.10.2015 12:48:24
Deli članek:

Zaradi psovanja zavrnil sedeti poleg Đorđevića (video)

Nikola Miljović

Na košarkarskem atenskem derbiju med Panathinaikosom in Olympiakosom je bilo vroče. Verbalni spopad med strokovnima štaboma obeh ekip se je začel na igrišču, nadaljeval pa na novinarski konferenci.

Že v drugem krogu grškega košarkarskega prvenstva je žreb določil, da se bosta udarila najhujša atenska tekmeca Panathinaikos in Olympiakos. S 73:69 so se zmage veselili izbranci Saše Đorđevića, ki ima v trenerskem štabu tudi nekdanjega slovenskega reprezentanta Sanija Bečirovića.

S porazom se ni mogel sprijazniti Olympiakosov pomočnik trenerja Milan Tomić, ki se je zapletel v verbalni konflikt z Đorđevićem. Do besedne vojne naj bi prišlo potem, ko je trener Olympiakosa Yiannis Sfairopoulos protestiral pri sodnikih glede določenih odločitev, Đorđević pa mu je dejal, naj se umiri in preneha. Ko sta se rojaka umirila, pa zadeva vseeno ni povsem potihnila.

Na novinarski konferenci, na kateri sta bila prisotna oba stratega, je Sfairopoulos podal izjavo, nato pa zapustil svoje mesto, saj ni želel sedeti zraven svojega tekmeca. ''Ne morem sedeti zraven nekoga, ki preklinja družinske člane mojih sodelavcev.'' Đorđević mu je hitro odgovoril: ''Kar se zgodi na igrišču, ostane na igrišču. Sam nisem nič začel, le reagiral sem na nasprotnikova dejanja.''