Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
20.10.2015 19:03:02
Deli članek:

S sto milijoni v žepu in v avtomobilu brez vzvratnega ogledala

Reuters

Potem ko je podpisal življenjsko, 95 milijonov dolarjev težko pogodbo, se ne namerava več ozirati nazaj, v preteklost. Dobesedno in v prenesenem pomenu.

Jimmy Butler se je v lanski sezoni dokončno prebil na veliko sceno. Kot član Chicago Bullsov je dosegal okroglih dvajset točk na srečanje, nastopil na tekmi zvezd in bil izbran za igralca, ki je najbolj napredoval. Kot pika na i je poleti prišla še pogodba, ki mu bo v naslednjih petih letih navrgla skoraj sto milijonov ameriških zelencev. Ni slabo za fanta, ki ga je mama pri trinajstih letih postavila na cesto, rekoč, da ji ni všeč njegov videz, in ki je potem taval od prijatelja do prijatelja.

V tej luči vsekakor ne čudi, da se ne želi vračati v preteklost, pravzaprav je želja celo tako močna, da je iz avtomobila po lastnih besedah odstranil vzvratno ogledalo. Da, prav ste prebrali. Neke vrste simbolično dejanje, saj... "... ne želim, da bi me to definiralo. Sovražil sem kadarkoli je to prišlo na površje, saj se mi je zdelo, da želijo vsi govoriti le o tem. Kot da me to ni pripeljalo tu, kjer sem zdaj. Sem odličen košarkar zaradi dela, ki sem ga vložil. Sem odličen košarkar zaradi ljudi, ki me obdajajo. Če bom še naprej ostajal v preteklosti, potem ne bom napredoval. Ne bi, ne bom se spremenil in ostal bom tisti fant. A to nisem jaz. Sem daleč, daleč od tistega fanta. Ne gojim zamer. Še vedno govorim z družino. Z mamo, z očetom. Imamo se radi in to se ne bo spremenilo."

Ne glede na nič kaj prijetno preteklost, ki pa je skupaj z vzvratnim ogledalom končala v nekem košu za smeti. Fant, ki gleda le še naprej.