Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.10.2015 08:23:54
Deli članek:

Odom iz bolnišnice na kliniko

vszi

Lamar Odom je izbojeval najpomembnejšo bitko v svojem življenju. Nekdanjega zvezdnika lige NBA so izpustili z intenzivnega oddelka bolnišnice, zdravljenje pa bo nadaljeval na kliniki.

Odom se počuti veliko bolje in bo začel fizioterapijo.  Hospitalizirali so ga v četrtek, potem ko je po tridnevnem veseljačenju in rajanju obležal nezavesten v eni od sob bordela The Love Ranch pri Las Vegasu.

Odoma so v bolnišnico prepeljali z rešilcem, kajti na razpolago ni bilo dovolj velikega helikopterja za prevoz več kot dva metra visokega nekdanjega košarkarja. Petintridesetletnemu Odomu, ki je z Los Angeles Lakers osvojil dva šampionska naslova prvaka lige NBA, je odpovedalo srce in drugi življenjsko pomembni organi ter je bil po prihodu v bolnišnici v komi in priključen na dializo.

Iz kome se je prebudil po 72 urah ter začel dihati brez pomoči aparatov. Čeprav zdravniki ne želijo govoriti o njegovem zdravstvenem stanju, pa je po medijskih poročilih Odomu bolje in se lahko že pogovarja s prijatelji in sorodniki ter najbližjim pošilja telefonska sporočila. Po navedbah zdravniškega osebja bo Odomovo okrevanje trajalo vsaj nekaj mesecev, saj še ne morejo napovedati, kolikšno škodo je utrpelo njegovo telo in kakšne posledice bo čutiti pri govoru.