stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 21.01.2015 11:55:39

Zaradi vzornega obnašanja predčasno "zunaj"

vszi
Daniel Hackett je v tej sezoni odigral zgolj 13 tekem, pa čeprav je najboljši igralec AJ Milana in čeprav ni bil poškodovan.

Razlog je preprost: zaradi kazni italijanske zveze je lahko nastopal le v evroligi, ne pa tudi v domačem prvenstvu. Pol leta naj bi trajal suspenz, a je bil pred dnevi predčasno ukinjen.

"Po 12 mesecih, v katerih nisem dobil niti enega pof... klica od nikogar, da bi me seznanili z načrti, me zdaj silijo igrati," je lani julija med drugim brez dlake na jeziku govoril jezni Daniel Hackett. Besnel je nad vodstvom reprezentance oziroma italijanske zveze, ker ga je po njegovem mnenju nepravično obtožilo, da je brez razloga zapustil priprave izbrane vrste, na katerih se je pojavil zgolj za en dan.

Trdil je, da je bil odhod še kako upravičen. "Še vedno imam kronične težave s tetivo, poleg tega še nisem zacelil poškodbe prsnega koša, ki sem jo utrpel pred nekaj tedni. A vse to ignorirajo in govorijo, da lahko treniram," je lani navedel razlog, zaradi katerega je kljub drugačnemu mnenju reprezentančnih zdravnikov na lastno pest odšel iz Trsta, kjer se je na kvalifikacije za letošnji EuroBasket pripravljala Italija.

"Priprave zapuščam z dvignjeno glavo, imam čisto vest, zaradi mene me lahko tudi suspendirajo," je še dodal pred petimi meseci Hackett. Njegove zadnje besede so zelo hitro meso postale. Športno razsodišče mu je naložilo polletno prepoved igranja v italijanski ligi, z 12. oktobrom kot začetkom, takrat je bil na sporedu prvi krog prvenstva.


Ker šest mesecev ni malo, je bil nekaj časa v zraku odhod iz Milana, saj klubu seveda ne bi bilo smotrno plačevati visoke plače zgolj za igranje v evroligi. Prekinitev pogodbe se je zdela še bolj logična, ker je Hackett klubu zameril, da mu ni stopil v bran ob sporu z zvezo.

A se je jeza ohladila, košarkar je spoznal, kako lepo mu je v Milanu, in privolil tudi v znižanje plače, da je ostal v prestolnici Lombardije. Kmalu so tudi v klubu uvideli, kako dobra poteza je bila, da niso še bolj resno razmišljali o predčasnem razhodu.

Hackett je v dozdajšnjem delu evrolige najboljši strelec (11,4 točke), prvi asistent (4,8 podaje), najboljši v ukradenih žogah (0,9) in drugi skakalec (4,3 skoka) moštva. Kaj si še lahko želiš več? Morda to, da nekaj podobnega počne tudi v domači ligi. Mislili so, da bo to mogoče šele od 12. aprila, a je predsednik zveze Gianni Petrucci te dni kazen prepolovil, kar pomeni, da bo Hackett v nedeljo proti Cremoni že lahko igral.

"Bil je čas. Igralec in klub sta se vzorno obnašala in takšna odločitev je bila logična. Prepričan sem, da se bo Hackett v prvenstvu vrnil še močnejši, kot je bil," je dejal Petrucci, ki je razveselil skesanega Hacketta.

"Hvala predsedniku, končno bom lahko spet igral dvakrat tedensko in pomagal soigralcem pri izpolnitvi ciljev," je dejal 27-letni branilec, ki je spet pripravljen igrati tudi v italijanski reprezentanci. "Kar je bilo, je bilo. Obračamo nov list. Moja letošnja želja je obleči dres izbrane vrste, ki ga pogrešam. Dovolite mi, da skušam nekaj prispevati za našo državo in ji pomagam priti do medalje na evropskem prvenstvu," je sladkobeseden Hackett.

Članki iz rubrike