zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 19.01.2015 18:26:25

Tanjević: Sloveniji manjka robustnosti

Grega Wernig
Med premorom med drugo in tretjo četrtino se je prisrčno pozdravil s Petrom Vilfanom, po koncu tekme je čestital in pokramljal z Alešem Pipanom. Sobotno zmago Uniona Olimpije nad Mega Leksom je videla tudi trenerska legenda Bogdan Tanjević.

"Tu imam hčerko," je odgovoril na vprašanje, kaj ga je prineslo v Ljubljano. Ogledi različnih tekem so pogosto na njegovem dnevnem redu, še vedno veliko svetuje prijateljem trenerjem. "Če želi kdo vedeti moje mnenje o kakšnem igralcu, sem vedno pripravljen pomagati, nisem pa nikjer bolj angažiran," je dejal Tanjević in v smehu dodal, da je njegovo delo čuvanje vnukov, ne izključuje pa tega, da bi ob pravem izzivu spet aktivno sedel na klop.

Sobotno tekmo je označil za dobro. "Gledal sem že nekaj zadnjih tekem Olimpije, všeč mi je bilo, kako je igrala v Dijonu, to je bila pomembna zmaga. Na tekmi z Mego je bilo precej mladih igralcev na obeh straneh, kar je lepo videti," je dejal strateg, ki je vzgojil kopico vrhunskih igralcev. Mu je morda pri ljubljanski ekipi kakšen še posebej padel v oči? "To so že uveljavljeni igralci. Marinović je že starejši, ekipi daje zanesljivost. Omić je dober, enako Prepelič, Olimpija je dobra ekipa. Mega ima prav tako nekaj zelo zanimivih mladih igralcev," se je bolj kot ne izognil konkretnemu odgovoru veliki Boša.



Zato pa je bil precej bolj konkreten pri oceni kakovosti lige ABA. "Dovolj je dobra, da je treba to tekmovanje zadržati in nadaljevati. To je še edino, kar je na prostorih nekdanje Jugoslavije nekaj vredno. Ostali športi so negledljivi, ligo ABA pa je lepo gledati," je dejal Tanjević, ki se ne strinja s tistimi, ki, posebej v Srbiji, menijo, da bi namesto lige ABA morala večjo vlogo imeti nacionalna prvenstva. "Ne, za to ni čas in ne vidim razlogov za to. Tudi nogomet bi moral priti do nečesa podobnega, morda tudi rokomet in odbojka. Zanimanje zanju je manjše, treba je imeti pravo tekmovalnost. Nujno je, da ostane to tekmovanje," je prepričan uspešni trener, ki je bil nazadnje aktiven kot selektor turške reprezentance na EuroBasketu 2013.

Tam so Turki pogoreli, Slovenija je bila peta. Kaj pa lahko stori letos? "Letos je predolimpijsko leto, večina reprezentanc bo zbrala svoje najboljše igralce. Favoritinje so kot vedno Španija, Francija in Srbija, ki je pravočasno zamenjala generacijo, ima poletno, mlado ekipo, fantastičnega Đorđevića. Hrvaška ima odlično reprezentanco. Pri Sloveniji sta Dragića fantastična, manjka pa malo višine, robustnosti, fizične moči pod košem. BiH bo zelo močna, če bo popolna, tudi z Jusufom Nurkićem, ki je novi čudež na centrskem položaju. Turčija bo od leta 2018 spet velesila, trenutno pa po mojem še ne more narediti vrhunskega rezultata. Tu je še Nemčija, za katero je dovolj, da pride Nowitzki. Pozabil sem na Litvo, Rusijo, Grčijo z Antetokunmpom, ki je kot Magic Johnson. To bo zanimivo EP, tudi Slovenija pa lahko upravičeno meri na visoka mesta."

Članki iz rubrike