Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
04.07.2014 14:16:14
Deli članek:

Lowry podaljšal s Torontom

Reuters

Odlični branilec Toronta Kyle Lowry, ki je povsem eksplodiral v prejšnji sezoni, je podpisal novo, štiriletno pogodbo z edino ekipo iz Kanade, ki igra v ligi NBA.

Toronto Raptorsi so lani presenetili vse poznavalce lige NBA  in na sicer slabem vzhodu osvojili celo tretje mesto, za Indiano in Miamijem. V končnici so se pomerili z izkušeno ekipo Brooklyn Netsov in na koncu nesrečno izgubili po sedmih tekmah. V zadnjih sekundah sedme tekme je namreč Paul Pierce blokiral met Kyla Lowryja in sanje Kanadčanov so se razblinile. Vseeno pa je bil prav Lowry tisti, zaradi katerega je Toronto nanizal za to franšizo rekordnih 48 zmag v rednem delu, saj je bil s 17.9 točkami na tekmo drugi strelec ekipe, s 7,4 asistencami pa prvi podajalec. Ob tem je imel tudi 4,7 skokov na tekmo, v končnici pa je število točk še povečal, in sicer je povprečno dosegal 21.1 točk na tekmo. 

Po dobri sezoni so se Kanadčani odločili, da Lowryja nagradijo in mu ponudili novo pogodbo, v štirih letih bo tako zaslužil kar 35.3 milijonov evrov. Povejmo še, da se je za Lowryja izjemno resno zanimal tudi Miami, ki pa mu ni mogel ponuditi tako velike plače.