Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
03.07.2014 01:03:12
Deli članek:

Za konec so padli evropski prvaki

Mlada reprezentanca je vstopila v zaključni del priprav na evropsko prvenstvo, ki se bo prihodnji teden začelo v Grčiji. Slovenija je na devetih prijateljskih tekmah slavila štirikrat.

Varovanci selektorja Damjana Novakovića so, zanimivo, priprave začeli in končali s po dvema zmagama, vmes so bili petkrat prekratki.

Zadnji cikel priprav bodo opravili v Zrečah, v nedeljo pa bodo poleteli proti Kreti.Zadnji preizkus so opravili v Italiji, kjer so na turnirju najprej izgubili z Madžarsko (58:61), zatem pa odpravili tako Švede (74:65) kot tudi domačo reprezentanco (88:77). Prav zmaga nad aktualnimi evropskimi prvaki je dobrodošla vzpodbuda in najboljši mogoč zaključek pred odhodom na prvenstvo.

»Zadnji del priprav bo zelo kratek, trajal bo le tri dni, opravili pa bomo šest treningov. Na njih bomo nekaj malega delali na kondicijski pripravljenosti, veliko časa pa bomo posvetili naši taktiki,« je pred odhodom v Zreče dejal Novakovič.

Dvanajsterica, ki bo na grški Kreti branila slovenske barve, še ni znana, v letošnjem poletju pa je imela reprezentanca veliko težav tako s poškodbami kot tudi z odpovedmi pripravljalnih tekem. »Vsi igralci, ki so bili na turnirju v Italiji, bodo tudi na pripravah v Zrečah. Izjema je le Gregor Hrovat (novi član Uniona Olimpije, op. p.), ki je po poškodbi končal letošnje priprave in zagotovo ne bo nastopil na prvenstvu. Pridružili se nam bodo tudi vsi, ki niso potovali v Italijo. Dvanajst potnikov, ki bodo potovali v Grčijo, bomo določili po koncu tega cikla priprav,« je še dodal selektor.

Slovenci, ki so lani v Estoniji osvojili deseto mesto, se bodo v skupini B v prvem delu letošnjega prvenstva po vrsti pomerili s Srbijo, Španijo, Švedsko in Nemčijo.