Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
02.07.2014 16:33:28
Deli članek:

Kdo bo gostil Eurobasket 2015?

vszi

Ob koncu leta 2011 je Fiba Europe prvenstvo stare celine leta 2015 dodelila Ukrajini. Dobri dve leti pozneje je bila zaradi razmer v tej državi ta odločitev videti slaba.

Sredi prejšnjega meseca je postalo jasno, da Eurobasketa v Ukrajini ne bo, začelo pa se je iskanje nadomestnega prireditelja. Skrajni rok za prijavo je 31. julij.

V boj za organizacijo dogodka, ki se ga je nazadnje lotila Slovenija, se bo podalo vsaj 13 držav, tako so se pojavile tudi ideje, da bi bila vloga gostitelja razdeljena med več kandidatov. Po enem od številnih scenarijev bi vsako od štirih skupin prvega dela gostila druga država, v eni od teh pa bi bil potem organiziran drugi del.

Ker je Fiba Europe nenaklonjena skupni kandidaturi, raje razmišlja o enem finančno dovolj sposobnem kandidatu, ki bi sam prevzel gostitev.

Med kandidati za prvi scenarij, ki je seveda cenejši (približno poldrugi milijon evrov), je tudi Srbija - zanjo se je ogrel predvsem podpredsednik zveze Dejan Bodiroga. Kandidaturo je medtem potrdila še Nemčija.