Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
04.07.2014 09:53:22
Deli članek:

Jamesov agent raziskuje trg

Reuters

Štirikratni najkoristnejši igralec lige NBA LeBron James se je odločil, da s 1. julijem postane prost igralec, čeprav bi v Miamiju lahko ostal še dve leti in zaslužil dobrih 31 milijonov evrov.

Predsednik kluba Pat Riley je že povedal, da bi se z 29-letnim košarkarjem rad pogovoril o nadaljevanju sodelovanja, zato seveda obstaja možnost, da se bo njuna skupna zgodba nadaljevala, vendar za manj denarja.

James je v preteklosti sicer že bil pripravljen igrati za nižjo plačo, a le v primeru, da bi bil del zmagovalne ekipe, s katero bi lahko osvojil šampionski prstan. Zdaj se je v dogovoru s svojim zastopnikom Richom Paulom odločil potipati stanje na košarkarski tržnici.

Nekatere govorice pravijo, da bi se lahko vrnil v Cleveland, kjer je preživel prvih sedem let svoje profesionalne kariere. Paul je tako že navezal stik s predstavniki Clevelanda, Dallasa in Phoenixa, vendar za zdaj še ni prišlo do konkretnih dogovorov. Za Jamesove usluge se je zanimal tudi Houston, a do sestanka z zvezdnikovim zastopnikom ni prišlo in Rakete so se odločile ostati pri prvotnem načrtu, po katerem je njihova prva želja še naprej Carmelo Anthony.

James je v minuli sezoni na 77 tekmah v povprečju dosegal po 27 točk ter ob tem prispeval še slabih sedem skokov in podaj.

Galerija