Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jaka Širok
Jaka Širok
03.07.2014 18:00:00
Deli članek:

Anthony v Houston namesto Lina?

Reuters

Carmelo Anthony je trenutno eden najbolj vročih prostih igralcev v ligi NBA. Potem, ko mu z New York Knicksi ni uspelo osvojiti šampionskega prstana – letos se niso uvrstili niti v končnico – se je odločil, da je čas za nov izziv.

V zadnjem času je priljubljeni `Melo' na turneji pri klubih, ki so zanj izkazali zanimanje in teh je kar nekaj. V torek je obiskal Chicago, kjer so mu pripravili toplo dobrodošlico, pozdraviti ga je prišel tudi prvi zvezdnik Derick Rose, ki naj bi Anthonyju na privatnem treningu v dvorani celo dokazal, da je z njegovim kolenom vse v redu. Številka tri na naboru leta 2003 je včeraj obiskal Houston, danes je bil na vrsti Dallas, kjer sta ga pričakala Nowitzki in predsednik Mark Cuban, sledijo še Lakersi na čelu s Kobejem Bryantom in za konec še Carmelov zdajšnji klub New York. Manjšo afero pa so včeraj zakuhale Rakete, in sicer s plakati dobrodošlice, na katerih je bil Anthony. Na enem je Anthony v rdečem in belem dresu Houstona, na drugem pa je Anthony prav tako v dresu Raket in v roki drži pokal zmagovalcev lige NBA. S tem ekipa iz Teksasa ni ravno pokazala inovativnosti, saj so podobno potezo ubrali tudi Biki iz Chicaga. Bolj sporno pa je, da na sliki Melo nosi dres Rocketsov s številko 7.

Ta dres je namreč v pretekli sezoni nosil Anthonyjev bivši soigralec pri Kratkohlačnikih in največje odkritje sezone 2011/2012, Jeremy Lin. Ta se je že odzval na twiterju, kjer je zapisal verz iz Svetega Pisma, v katerem je izrazil očitno nestrinjanje s potezo svojih trenutnih delodajalcev.

Houston bi imel, če jim v svoje vrste uspe zvabiti 30-letnega Anthonyja, skupaj s Jamesom Hardnom in Dwightom Howardom »veliko trojko«, ki bi po vseh napovedih, skupaj s soigralci lahko zelo resno računala na konkurenčnost v prihodnji sezoni. A v tem primeru bi se moral skorajda zagotovo posloviti Jeremy Lin, za katerega Houston že zbira ponudbe, saj Rakete zaradi omejitve proračuna namenjenega za plače košarkarjev Linovih 8,4 milijone dolarjev ob visokih plačah Howarda, Hardena in Anthonyja ne bi zmogli plačati.

Spodaj pa si lahko pogledate ali je »lov za Anthonyjem« upravičeno tako srdit in zakaj se za njegove usluge poteguje več kot polovica klubov v NBA.

 

Galerija