Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.07.2024 13:44:23
Deli članek:

Bomba iz zmajevega gnezda! Prihaja eden najboljših strelcev francoske lige! Za Olimpijo je podpisal...

alesfevzer.com

Košarkarji Cedevite Olimpije so objavili novo okrepitev pred prihajajočo sezono.

Potem, ko so v taboru Ljubljančanov v torek potrdili vrnitev Žige Daneua, včeraj pa sporočili, da so podaljšali pogodbo s kapetanom Jako Blažičem, so danes sporočili novo okrepitev za sezono 2024/25. Ekipa, ki jo bo vodil Zvezdan Mitrović, počasi dobiva svojo podobo, najnovejši član le nje pa je postal DeVante Jones, ki je podpisal enoletno pogodbo. 

Gre za 26-letnega ameriškega organizotarja igre, ki je zadnjo sezono preživel v francoski ligi, kjer je igral za Le Mans. V povprečju je na tekmo dosegal 15,9 točke in 5,2 asistence, kar ga je postavilo na drugo mesto vseh strelcev v Franciji, uspešnejši je bil le TJ Shorts. 

"Navdušen sem ob dejstvu, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Zame je to velik korak in skozi celotno sezono bo velik poudarek na zmagovanju. Najbolj pomembno je, da se v novi sezoni dobro ujamemo s soigralci, trenerji in navijači. Komaj čakam, da začnemo s pripravami, in da lahko ekipi dam vse, česar sem sposoben,” je ob podpisu za Cedevito Olimpijo dejal Jones.

Že pred tem so zmaje okrepili Američan Brynton Lemar, Litovec Martinas Geben in slovenski reprezentant Aleksej Nikolić, iz pretekle sezone pa v kadru ostajajo tudi Gregor Glas, D.J. Stewart in Rok Radović.