Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
09.07.2024 14:20:26
Deli članek:

Olimpija ima novega igralca! Pogodbo je podpisal tale visoki košarkar!

alesfevzer.com

V zmajevem gnezdu so oznanili nov podpis.

V dresu Cedevite Olimpije bomo po dveh sezonah znova lahko spremljali Žigo Daneua. Ta je podpisal pogodbo vsaj do konca naslednje sezone.

Daneu je del ustroja Cedevite Olimpije že od rane mladosti, zadnji dve sezoni je kot posojen igralec preživel najprej pri Iliriji in zadnje leto pri Heliosu. Nastopil je na 32 tekmah slovenskega državnega prvenstva, v 19,9 minutah, ki jih je v povprečju preživel na parketu, pa dosegal 6,7 točke, 5,1 skoka in 1,5 asistence na tekmo. Na 12 tekmah lige ABA 2 je v povprečju na parketu preživel 10,5 minute in dosegal 2,5 točke ter 2,0 skoka na tekmo.

"Vesel sem, da sem nazaj v zmajevi družini. Vajen sem igranja v slovenskem državnem prvenstvu, igral sem tudi v ligi Alpe Adria in ligo ABA 2, to pa se ne more primerjati z ligo ABA in eurocupom. Prisotno je malo živčnosti, a vsi so mi vedno govorili, da je živčnost le pripravljenost, in da tako veš, da si tam, kjer moraš biti. Verjamem, da bomo v prihodnji sezoni napravili več, da se potrudimo, in da bomo bolj uspešni, in da bodo vsi navijači lahko z veseljem prihajali na tekme," je povedal za klubsko spletno stran ob vrnitvi v Stožice.

alesfevzer.com