piran, električni avtobus, strunjan, odsluženo vozilo Svet24.si

Po sedmih letih le še za odpis, vseeno tudi v ...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

jernej vrtovec pl Reporter.si

Odkar so mu grozili, Jernej Vrtovec le redko še ...

pogacar mourinho Ekipa24.si

Mourinho izzval Pogačarja, zdaj pa je Portugalec ...

Maja Založnik Revija Stop

Znani obrazi v boju s komarji in njihovimi piki

luka doncic reklama Ekipa24.si

Vsi govorijo o Dončićevem izboru pesmi v kultni ...

STA
STA
28 08.07.2024 18:52:49

Predsednik KZS Erjavec o prihodnosti selektorja Sekulića! Te besede ne puščajo nobenega dvoma!!

Profimedia
Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec po koncu kvalifikacij za olimpijske igre.

Erjavec je nastop reprezentance v Pireju ocenil kot neuspeh, čeprav se je tudi sam pred turnirjem zavedal, da nosilci igre niso v optimalni formi, hkrati pa je poudaril, da ima selektor Aleksander Sekulić dolgoročno pogodbo in da bo reprezentanco vodil tudi na prihodnjem eurobasketu naslednje poletje.

matej erjavec 24 lv
Luka Vovk

"Za uspeh se mora marsikaj iziti v pravo smer, 2017 v Istanbulu nam je to uspelo, letos v Grčiji recimo ne. Nosilci igre s prejšnjih tekmovanj, tukaj govorim o Čančarju, Muriću, Hrovatu, Nikoliću in nenazadnje Dončiću, so bili poškodovani, niso igrali ali pa bili fizično in psihično izmučeni. Hkrati smo imeli zahtevno skupino; tako Hrvaška kot Grčija sta nas zasluženo premagali," je uvodoma dejal Matej Erjavec.


"Lepo je, da ima slovenska javnost visoka pričakovanja, to pomeni, da smo jo razvajali v preteklih letih, a hkrati mora vedeti, da obstajajo objektivni in subjektivni razlogi za neuspeh. Treba je pogledati celotno sliko. Nimamo neomejenega nabora igralcev, mnoge konkurenčne reprezentance prihajajo iz precej večjih držav, pa že nekaj velikih tekmovanj niso ničesar naredile. Grčija se je prvič po 2008 uvrstila na olimpijske igre," dodaja Erjavec.

matej erjavec 24 mm
Martin Metelko

Veliko kritike slovenske javnosti je bil deležen selektor Aleksander Sekulić. KZS mu je januarja letos podaljšala pogodbo do 2026, kar pomeni, da bo reprezentanco z Luko Dončićem na čelu vodil na evropskem prvenstvu 2025 in 2026 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

"Ta selektor, proti kateremu letijo strupene puščice, nam je v zadnjih letih prinesel uvrstitev na vsa velika tekmovanja, kamor nato pridejo tudi Luka Dončić, Vlatko Čančar, evroligaški igralci ... Ne vidim, da je v njem težava. On ne igra košarke, igrajo jo tisti na parketu. Vem, da imamo v Sloveniji veliko uličnih selektorjev, a ulica ni nikoli vodila politike KZS in je tudi v prihodnje ne bo," je poudaril predsednik KZS.

"Tako kot iz uspehov ne delamo prevelike evforije, tudi ob porazih ne zganjamo panike. Najlažje je reči, da je za vse kriv selektor in ga zamenjati. Mi se stvari lotevamo drugače, delamo na dolge proge in čakamo trenutek, ko se ti stvari poklopijo oziroma izidejo v tvojo smer, da lahko pridemo do odmevnega rezultata."

matej erjavec 21 pm
Profimedia

"Tudi Josh Nebo se je reprezentanci priključil šele en teden pred turnirjem v Grčiji. Z Luko sta opravila dva skupna treninga. Zagotovo bi izgledal še precej bolje, če bi imel mesec in pol priprav, kot je to običajno pred reprezentančnimi akcijami za velika tekmovanja."

Matej Erjavec seveda ni pozabil na prvega zvezdnika, ki je prišel v reprezentanco skoraj naravnost iz finala lige NBA.
"Luka Dončić je znova dokazal, da kar obljubi, tudi izpolni. To je močno sporočilo vsem igralcem. V reprezentanco je prišel po napornem finalu lige NBA in takoj po koncu turnirja v Pireju že svoj pogled usmeril v naslednjo reprezentančno akcijo. Luka je s tem še poglobil kult reprezentance, skupaj drži celotno ekipo in vsak, ki je zraven, uživa od prve do zadnje minute," je dejal Erjavec.

doncic 24 pm
Profimedia

Evropsko prvenstvo naslednje leto bo znova potekalo v štirih državah (Ciper, Poljska, Latvija, Finska), Slovenija pa za uvrstitev potrebuje le še eno zmago iz preostalih štirih tekem novembra letos in februarja prihodnje leto.

"Zavedamo se, da se določenim igralcem počasi izteka čas v reprezentanci, zato je toliko bolj pomembno, da si čim prej zagotovimo nastop na evropskem prvenstvu, saj bomo imeli nato več tekem za uvajanje mlajših, ki potrebujejo izkušnje igranja na najvišji ravni," je zaključil predsednik Matej Erjavec.

Članki iz rubrike