Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
09.07.2024 10:57:27
Deli članek:

Slovenska košarka še naprej na prepihu! Vilfan ne popušča in odgovarja Erjavcu

Po neuspehu slovenske košarkarske reprezentance na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Pireju se prah še ni polegel.

Medtem ko košarkarji z Luko Dončićem na čelu bržčas že uživajo na dopustu, se v košarkarskih kuloarjih še naprej lomijo kopja. Stroka si ni enotna, pogledi na prihodnost slovenske reprezentančne košarke so različni.

Eden tistih, ki se je ob slabih igrah v Grčiji javno izpostavil in ostro kritiziral reprezentanco in predvsem strokovni štab, je nekdanji košarkar in teve komentator Peter Vilfan. Brez dlake na jeziku je slovenske predstave označil za blamažo, s svojimi odločnimi besedami pa je na noge dvignil domala celotno športno Slovenijo.

Številni so Vilfanu prikimavali, češ da si Slovenija, kot nekdanja evropska prvakinja in polfinalistka prejšnji olimpijskih iger, ne bi smela dovoliti takšne razprodaje ugleda. Ciljal je predvsem na pristop in slabo pripravo na tekme, Dončića je na drugi strani označil kot edino svetlo točko.

Ker je Vilfan zelo neposredno pozval selektorja Aleksandra Sekulića, naj vendarle nepreklicno odstopi, se je oglasil predsednik KZS Matej Erjavec in sporočil, da ulica pač ne bo vodila zveze in potrdil, da bo Sekulić z dolgoročno pogodbo v žepu še naprej selektor reprezentance – tudi na prihodnjem EuroBasketu.

Sledil je nov Vilfanov zapis, na družbenem omrežju se je označil za uličarja in zapisal tole:

"Ulica je čudna stvar! Sam sem velik del otroštva (ko nisem bil na igrišču) preživel na ulici! In ta me je naučila marsičesa! Tudi stvari, ki mi jih šola ni mogla dati! Samostojnost, borba za 'preživetje', logično razmišljanje in vztrajnost pri zagovarjanju pravice do svojega mnenja, so samo nekatere od njih!

Ulice nima nihče pravice podcenjevati, se iz nje norčevati ali je dajati v nič! Ne glede na osebni status ali položaj! In ne pozabimo, da je ulica vrgla tako francoskega kralja kot ruskega carja!

In če sem zaradi svojega mnenja (ki ga javno povem) uličar, sem na to iskreno ponosen!

Enkrat ulica, vedno ulica! Enkrat uličar, vedno uličar!"