900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 29.09.2019 21:58:57

Partizan previsoka ovira tudi za CEDEVITO OLIMPIJO

aba-liga
Košarkarji Cedevite Olimpije so osvojili drugo mesto na letošnjem turnirju superpokala lige Aba. Na današnji finalni tekmi v Zagrebu so bili od njih boljši igralci beograjskega Partizana, ki so zmagali z 99:77 (20:20, 55:44, 84:73).

Slovensko-srbski klubski finalni obračun je bil v prvi četrtini povsem izenačen, v drugi pa so v dvorani Dražena Petrovića zagospodarili beograjski košarkarji in Ljubljančanom ušli na enajst točk (44:55).

Izbranci hrvaškega trenerja na klopi zmajev Slavena Rimca v drugi polovici dvoboja niso naredili kakovostnega premika v svoji igri, vselej so bili korak za tekmeci iz srbske prestolnice.


Pri Cedeviti Olimpiji je bil na današnji finalni tekmi najbolj učinkovit Jaka Blažič, ki je dosegel 18 točk, Američan Ryan Boatright pa je prispeval 15 točk. Pri Partizanu je bil strelsko najbolj razpoložen Ognjen Jaramaz z 20 točkami.

Ljubljanska ekipa je v četrtfinalu premagala srbski FMP s 101:92, v polfinalu pa črnogorsko Budućnost s 103:75. Na superpokalu je nastopila tudi Koper Primorska, ki je v četrtfinalu ugnala srbsko Crveno zvezdo z 88:82, v polfinalu pa klonila proti Partizanu s 77:91.

Regionalna liga Aba se bo začela konec prihodnjega tedna. Cedevita Olimpija se bo v uvodnem krogu v petek, 4. oktobra, v gosteh pomerila z Mego Bemax, Koper Primorska pa bo dva dni kasneje gostovala pri beograjski Crveni zvezdi.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike