Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ue
ue
2 26.09.2019 12:14:47

NOVI CENTER Cedevite OLIMPIJE?! Tole naj bi bila naslednja OKREPITEV ZMAJEV!

alesfevzer.com
Cedevita Olimpija jutri začenja sezono s superpokalom lige ABA.

V Zagrebu se bodo zmaji v četrtfinalu pomerili z FMP-jem, v primeru zmage jih nato v soboto čaka obračun z boljšim iz dvoboja Budućnost - Cibona. To bo prvi uradni nastop novega združenega kluba Cedevite Olimpije, ki je letos praktično na novo sestavljala ekipo.

V pripravljalnem obdobju se je pokazalo, da ekipi manjka še en visoki igralec, prava petica, kar je dal vedeti tudi trener Slaven Rimac. Težava so bile finance, kajti lep del proračuna je šel letos za odškodnine tistim igralcem, ki so imeli pogodbe bodisi z Olimpijo bodisi s Cedevito, pa so se z njimi razšli.



A, očitno, da so v Stožicah nekje še našli skrito rezervo, vsaj, če drži informacija, ki so jo naokrog raznesli ptički, ki se smukajo okrog Stožic. Ekipo naj bi namreč okrepili še z enim centrom, starim znancem s teh prostorov. Gre namreč za Mika Zirbesa, nemškega centra, ki je dvakrat nosil dres Crvene zvezde, prvič med letoma 2014 in 2016, drugič pa v prejšnji sezoni.

Maja, ko ni bil med tujci, ki jih je Zvezda prijavila za domače prvenstvo, je odšel na Kitajsko v klub Guangxi Weizhuang, zdaj pa naj bi se torej spet vrnil v ligo ABA. Devetindvajsetletni 208 centimetrov visoki Nemec je imel v prejšnji sezoni regionalne lige povprečje 7,7 točke in 3,85 skoka na srečanje. Zirbes je v karieri igral tudi za Bamberg, Maccabi in Bayern.

Članki iz rubrike