Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 27.09.2019 21:06:21

Cedevita Olimpija v polfinalu superpokala lige Aba

alesfevzer.com
Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtfinalu superpokala lige Aba v Zagrebu po podaljšku premagali FMP s 101:92. V polfinalu bo igrala z boljšim iz dvoboja med Budućnostjo in Cibono.

Ljubljančani so bili večino tekme v prednosti, ob koncu zadnje četrtine pa se znašli v težavah. Toda 21 sekund pred koncem je Ryan Jamar Boatright s prostima metoma izid izenačil na 88:88 in izsilil podaljšek.

V tem pa je Olimpija prevladovala, odločilno prednost pa si je nabrala po trojki Eda Murića ter košu in dodatnem prostem metu Jake Blažiča, s katerimi je povedla 96:90. Marko Simonović s trojko in Codi Miller-McIntyre s košem sta zapečatila usodo FMP.


Blažič je bil z 21 točkami, devetimi skoki in sedmimi podajami prvi mož Ljubljančanov, pri katerih so izstopali še Miller-McIntyre z 18 točkami, Simonović s 17 in Boatright s 15 točkami in osmimi podajami. Pri tekmecih je bil strelsko najboljši Marko Jeremić s 17 točkami.

Že v četrtek se je v polfinale prebil tudi Koper Primorska, ki je premagal beograjsko Crveno zvezdo z 88:82. V vrstah primorske ekipe je bil z 18 točkami najbolj razpoložen Marko Jagodić Kuridža. Temu je dodal še devet skokov in dve podaji.

Varovanci Jurice Golemca se bodo v polfinalu pomerili s še enim beograjskim velikanom, Partizanom, ki je na prvi tekmi četrtfinala s 86:73 premagal ekipo Mega Bemax.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike