Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 28.09.2019 14:43:08

Harden in Westbrook si želita nastopiti na olimpijskih igrah v Tokiu

Reuters
Ameriška košarkarska reprezentanca bo na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu očitno sanjska. Po kitajskem debaklu, ko so Američani zabeležili svoj najslabši rezultat v zgodovini svetovnih prvenstev, si številni zvezdniki tega športa onstran velike luže želijo preprečiti takšen scenarij na olimpijskih igrah in so že napovedali, da bodo del ekipe.

Najprej se je odzval eden največjih košarkarskih zvezdnikov na svetu Stephen Curry, ki je v pogovoru za ESPN izrazil željo po nastopu na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu.

Željo po nastopu je izrazil tudi Curryjev soigralec iz ekipe aktualnih podprvakov severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors Klay Thompson, oglasil se je tudi Damian Lillard iz ekipe Portland Trail Blazers, ki tudi želi biti del olimpijskega moštva.

Zdaj sta se oglasila še dva velikana tega športa, nova soigralca v teksaški ekipi Houston Rockets, James Harden in Russell Westbrook, ki sta v petek oba izrazila svojo pripravljenost igrati za ekipo ZDA prihodnje poletje v Tokiu.

"Predstavljati Združene države, to prekrasno deželo, na olimpijskih igrah, je seveda moj cilj, ki sem si ga postavil," je dejal bradati The Beard Harden na medijskem dnevu njegove ekipe iz Houstona.



Harden ima že zlato olimpijsko medaljo, ki jo je s Team USA osvojil leta 2012 v Londonu. Leta 2012 se je na košarkarski Olimp zavihtel skupaj z Westbrookom, ki si prav tako želi nastopiti v Tokiu.

Na letošnjem SP so vsi največji zvezdniki v ligi NBA, kot so Anthony Davis, Harden, LeBron James, Kevin Durant, Curry, Kawhi Leonard, Westbrook, Klay Thompson in mnogi drugi iz različnih razlogov odpovedali nastop na Kitajskem.

Zasedba Gregga Popovicha, ki je bila sestavljena izključno z igralci iz lige NBA, a brez izrazitih zvezdnikov, je doživela dva poraza. V četrtfinalu je izgubila s Francijo (89:79), v tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta pa s Srbijo (94:89).

ZDA so bile na svetovnih prvenstvih neporažene od polfinala Tokia 2006. Od tedaj naprej so osvojile tri zlate medalje na olimpijskih igrah in dva naslov svetovnih prvakov.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike