Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
25.09.2014 13:59:29
Deli članek:

Imran Polutak: Ne bom se pritoževal

Nikola Miljković

V Krki so že pred začetkom priprav napovedali, da bo kakšno mesto v ekipi za sezono 2014/15 zasedel tudi kateri od košarkarjev iz njihovega mladinskega moštva, ki je (prepričljivo) najboljše v državi.

Eno bo skoraj zagotovo pripadlo Imranu Polutaku, bosanskemu centru, ki se pri 18 letih z vedno večjimi koraki prebija v ospredje tudi v članski konkurenci.

S košarko se v Švici rojeni fant ne ukvarja dolgo, komaj nekaj let. "V Švici sem bil rojen zato, ker sta tja odšla starša zaradi vojne v Bosni. Po dveh letih smo se vrnili v Brčko, tako da dejansko nisem povezan s Švico, tudi državljanstva nimam. V Brčkem sem tudi začel trenirati in po kakšnem letu dni me je menedžer, ki ga je poznal trener, pripeljal na preizkušnjo v Novo mesto. Tu so menili, da sem nadarjen, da bi iz mene lahko nekaj bilo, zato so me vzeli," je pripovedoval Polutak, ki ima starejšega brata, ki pa ni zaplul v športne vode.

"Je priden učenec. Študira medicino in je čisto nasprotje meni. V družini pa sem edini visok," je pojasnil 209 centimetrov visoki košarkar, ki je z domačimi v stiku vsakih nekaj dni, približno na tri mesece pa tudi odide v Bosno.

Ta bo tudi njegova "košarkarska domovina", čeprav je razmišljal tudi o tem, da bi nastopal za Slovenijo. Lani se je vseeno odločil v korist BiH. "Najbolj sta na odločitev vplivala starša, ki sta si kot prava patriota zelo želela, da bi igral za Bosno," je razložil Polutak, ki se je, odkar je prišel v Slovenijo, že dobro naučil govoriti slovensko. "Vsi so mi pomagali, kar hitro sem se naučil. V Novem mestu se dobro počutim, mesto sicer ni veliko, a mi je lepo, ljudje so v redu."

V klubu nanj "pazi" Jasmin Hukić, "ker je prav tako iz Bosne, drugače pa se vsi dobro razumemo," pravi Polutak, ki svojo nadarjenost kaže s tem, da se je kljub temu, da se s košarko ukvarja relativno malo časa, že prebil do ravni, na kateri je zdaj.

V LIGI ABA VSAJ MED ŠEST
Pretekli konec tedna je na pripravljalnem turnirju v dolenjski prestolnici dobil priložnost pokazati se v članski ekipi tudi gledalcem v Novem mestu. "Kot mlad igralec sem komaj čakal, da bom igral za člane. Pred turnirjem sem imel veliko tremo. Dal sem vse od sebe in se boril," je povedal košarkar, ki je pred dvema mesecema in pol dopolnil 18 let.

Zaradi telesne konstitucije morda kaže kakšno leto več, to bi mu prisodili tudi glede na raven njegove igre. Na dvobojih s Cibono in Jollyjem iz Šibenika je pokazal, da bo nanj v (bližnji) prihodnosti veljalo računati. "Lahko bi bilo boljše, a za začetek je v redu, ne bom se pritoževal," je komentiral svojo igro Polutak, ki točno ve, kaj trener Aleksandar Džikić pričakuje od njega. "Skok, da se borim in ves čas tečem, da si zaslužim svoje minute na parketu. Sem mlad igralec, tu sem, da čim več pomagam. Moja naloga je, da opravljam umazana dela," je povedal bosanski center.

Seveda upa, da bo v ekipi, tudi ko bo šlo zares. "Boril se bom za svoje minute, da bi čim več igral. Kaj bo, še ne vem. Upam, da mi trener zaupa, bomo videli, kaj se bo zgodilo," pravi Polutak, ki je precej optimističen glede tega, kaj lahko Krka naredi v ligi ABA. "Upam, da bomo dosegli čim boljši rezultat, da bomo vsaj med prvimi šestimi," je visoko postavil letvico ambiciozni mladenič iz Brčkega.