Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
24.09.2014 14:54:33
Deli članek:

Vedo, do kdaj morajo plačati

Arsen Perić

Športni direktor Partizana Dragan Todorić je za srbske medije izjavil, da bo primer Jaka Klobučar rešen do konca tedna. Slovenski reprezentant bi rad videl, da bi bilo res tako.

"Pričakujem, da bomo kmalu rešili to težavo. Ne vem še, ali bomo dolg poravnali ali se bomo dogovorili kako drugače, toda do konca tedna naj bi bilo to urejeno," je dejal Todorić, ki se zaveda, da mora klubsko vodstvo nujno odstraniti blokado arbitražnega sodišča, zaradi katere Partizan ne sme registrirati novih igralcev (razen iz srbske in lige ABA).

Razlog za blokado je bila tožba Jake Klobučarja, ki se je zaradi neizplačanih obveznosti iz sezone 2010/11, ko je nekaj mesecev nosil dres Partizana, odločil stvar predati sodišču in bil v svoji zahtevi uspešen. "Podpisal sem za tri leta, a smo prej prekinili pogodbo. V njej sem imel klavzulo o odškodnini v primeru neplačila. In plačali mi niso vsega, le del dogovorjenega. Potem bi mi morali izplačati še ostalo, tega niso storili, zato so dobili še dodatno kazen," nam je včeraj že večkrat slišano še enkrat pojasnil Dolenjec.

KLICA (ŠE) NI DOČAKAL
Okrog omenjene dodatne kazni se zgodba Partizana močno razlikuje. Po njihovem naj bi bili Klobučarju dolžni le okrog 50.000 evrov, skoraj 140.000 evrov, kolikor morajo plačati, naj bi bilo le plod prevare menedžerja slovenskega igralca. Slednji se skuša z vsem skupaj čim manj obremenjevati in o tem čim manj govoriti, tudi včeraj je dal vedeti, da tega ne želi komentirati.

"O tej zadevi si ne želim razpravljati v medijih, to je dovolj počela že druga stran. Meni ni do tega. Čakam, vedo, do kdaj morajo plačati, in to je vse," je dejal Klobučar, ki je od leta 2011 do letošnjega poletja, ko je prišlo do blokade Partizana, večkrat opozarjal vodstvo črno-belih, skušal priti z njimi v stik, a je vsakič znova naletel na gluha ušesa.

Za Todorićevo najnovejšo izjavo je slišal prvič iz naših ust. "Ničesar nisem bral, tako da ne vem nič. Super, če bo res tako, kot pravi, da bo stvar urejena do konca tedna. Mene ni nihče klical, tako da nič ne vem, tudi agent mi ni rekel, da bi kdorkoli govoril z njim," je pojasnil 27-letni branilec, ki je pred to sezono zamenjal okolje in se iz Krke preselil v Nemčijo.

"Za zdaj je vse odlično, od soigralcev, treningov, vsega. Videli pa bomo, kako bo, ko se bodo začele prave tekme," pravi Klobučar, ki je v nedeljo odigral tudi prvo tekmo v dresu Ulma. Slednji je na prijateljskem srečanju za 14 točk izgubil s tekmecem iz nemške lige Bayreuthom, a Novomeščan si zaradi poraza ne beli glave. "Zaradi poškodbe Pera Güntherja sem večinoma igral na mestu organizatorja igre in poznala se je neuigranost z drugimi. A treniramo super in sem zelo optimističen, verjamem, da imamo lahko dobro sezono," je z vedrimi toni zaključil Klobučar.