Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
24.09.2014 14:36:38
Deli članek:

Begić se še izgublja

Nikola Miljković

Navijači Uniona Olimpije imajo danes priložnost v Stožicah na delu videti novo ekipo. Zmaji se bodo v zadnji pripravljalni tekmi pred sezono ob 18.30 pomerili z Igokeo.

Slab teden pred superpokalnim obračunom s Krko in deset dni pred začetkom sezone v ligi ABA se bodo košarkarji Olimpije svojim pristašem prvič postavili na ogled v dvorani Stožice. Do zdaj so vse pripravljalne dvoboje igrali drugod, bodisi v Kranjski Gori, bodisi v tujini, bodisi v Novem mestu, kjer so v soboto in nedeljo dosegli dve zmagi in osvojili tamkajšnji turnir.

To sta bili prvi tekmi, na katerih je igral tudi Mirza Begić, ki se je Olimpiji pridružil zadnji. Uradno, kajti z Ljubljančani je treniral že praktično vse od začetka priprav. "Dobil sem nekaj ponudb, a to ni bilo tisto, kar sem hotel. Odločil sem se, da igram za Olimpijo, dokler ne pride res nekaj pametnega," je po koncu novomeškega turnirja dejal 29-letni center, ki pomeni veliko okrepitev zmajev, povrhu klub ne bo stal praktično nič.

"Vsi vemo, v kakšnem finančnem položaju je Olimpija. Gospodarstvo je v recesiji, denarja ni. Za zdaj sem tu zastonj in čakam ponudbo," se je zasmejal Begić, ki se je posebej na prvi tekmi v Novem mestu z Jollyjem iz Šibenika zelo izkazal, tudi v dvoboju s Cibono pa je bila vidna velika želja, lakota po igri, ki jo je pogrešal zadnjega pol leta.

»Nisem še na sto odstotkih pripravljenosti, a je kar v redu. Manjka mi tudi še občutek v igri, včasih se malo izgubim, a to bo skozi tekme prišlo nazaj," je svoji predstavi ocenil naturalizirani Bosanec, ki se je v Olimpijo vrnil po petih letih. "Na Olimpijo imam zelo lepe spomine. Tu sem odigral do zdaj najboljšo sezono v evroligi, tako da imam res lepe občutke ob ponovnem igranju v zeleno-belem dresu."

Vprašanje je, koliko časa ga bo nosil. Tudi v vodstvu zmajev se zavedajo, da ob podobnih ali še boljših predstavah, kot jih kaže, najbrž ne prav dolgo. Sam se s tem ne ukvarja preveč. "Ne vem, ponudba lahko pride takoj, lahko čez dva meseca. Tekem evropskega pokala tako ali tako ne bom igral, le superpokal in ligo ABA, da bom imel v primeru odhoda pravico nastopa za nov klub tudi v Evropi," je pojasnil Begić, ki zdaj z Alenom Omićem tvori "twin towers", stolpa dvojčka, kot se ju je že prijelo ime med košarkarskimi navdušenci.

Skupaj še nista zaigrala, saj je Omić zaradi lažje poškodbe izpustil novomeški turnir, tako kot tudi Halil Kanacević. Oba naj bi bila drevi že v postavi, tako bodo ljubitelji Olimpije lahko najbrž videli skoraj popolno ekipo, z izjemo Jake Brodnika naj bi zaigrali vsi, tudi Blaž Mahkovic, ki mu je v nedeljo počila arkada. "Imamo super kombinacijo starejših in mlajših igralcev. Saj vidite, kako mladi tečejo, igramo moderno, hitro košarko," pravi Begić in s tem vse navijače vabi v Stožice.