Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
23.09.2014 11:45:55
Deli članek:

O ciljih vprašajte ekipe z milijoni

Nikola Miljković

Mladi, borbeni, z veliko energije. Tako novo Union Olimpijo predstavlja Dino Murić, ki ne bi mogel bolj poosebljati vsega naštetega.

Tudi na turnirju v Novem mestu je bilo tako, čeprav se vidi, da po prilagojenem programu dela v pripravljalnem obdobju še ni tisti pravi.

Ko smo ga gledali na parketu, se nam je zdel v primerjavi s prejšnjo sezono nekoliko shujšan. Najbrž je shujšal zaradi težav s kolenom, smo si mislili, ko smo ga po finalni tekmi s Cibono povprašali o tem, pa se je le nasmejal. "Nisem shujšal, samo dres mi je bil prevelik. Običajno nosim številko XL, tokrat pa sem imel večjega," je dejal krilni center, ki je poletje namenil novi rehabilitaciji lani operiranega kolena, zaradi česar je odpovedal sodelovanje na pripravah reprezentance.

»Zdaj sem dobro, počasi se vračam. Potreboval sem nekaj časa, da sem prišel nazaj. Vse delam postopoma, nisem želel hiteti, delati karkoli na silo. Vesel sem, da me v klubu razumejo, da mi stojijo ob strani. To mi veliko pomeni. Paziti moram na koleno, tako kot se bom jaz obnašal do njega, se bo tudi koleno do mene,« je prepričan Murić.

Grega Wernig

Vse delam postopoma, nisem želel hiteti, delati karkoli na silo. Vesel sem, da me v klubu razumejo, da mi stojijo ob strani. To mi veliko pomeni. Paziti moram na koleno, tako kot se bom jaz obnašal do njega, se bo tudi koleno do mene.


Kot tisti z najdaljšim stažem v Olimpiji v zdajšnji ekipi, skupaj s Sasujem Salinom, je še kako primeren za oceno letošnjega moštva. "Ostalo je jedro šestih, sedmih igralcev, približno toliko je novincev. Ti so res super fantje, delavci na parketu in prave osebe izven njega. Podpisal je še Mirza Begić, vse je še toliko boljše, on je češnja na torti. Kemija v moštvu je prava, odlična, super se razumemo. Pokazali smo, da imamo dosti energije, zdaj jo moramo le uporabiti v pravi smeri in rezultati bodo prišli sami od sebe," vzneseno govori eden od najresnejših kandidatov za kapetana Olimpije, ki pri zmajih še ni določen.

ENERGIJO PRAVILNO USMERITI
A ko beseda nanese na to, kaj takšna Olimpija lahko naredi v ligi ABA, se hitro spusti na realna tla. "Lahko naredimo to, da gremo v vsako tekmo stoodstotno, da gremo na vsakem dvoboju na zmago. Obljubljati ni dobro, niti si tega ne moremo privoščiti. Na kaj merijo, lahko sprašujete ekipe z milijoni, mi pa smo moštvo z normalnim proračunom. Vsaka ekipa s primerljivim proračunom, ki bi jo vprašali o ciljih, bi vam najbrž odgovorila podobno. Obljubljamo, da bomo dali vse od sebe na vsaki tekmi. Smo mladi, željni uspehov, imamo energijo, biti moramo osredotočeni in jo usmeriti v prave stvari," je še enkrat poudaril Murić.

Na novomeškem turnirju so to kar dobro počeli, čeprav konkurenca resda ni bila najmočnejša. "A nič nam ne pomeni, če zdaj zmagujemo za 20 točk, potem pa bomo v prvem krogu lige ABA s Cibono izgubili. Moramo biti na realnih tleh. Ti tekmi in zanesljivi zmagi sta pokazatelj trdih treningov, dobrega dela. Zdaj moramo le tako nadaljevati, dvigovati formo. Nič ne bodo pomagale zmage zdaj, če sezone ne bomo začeli dobro in osredotočeno," opozarja 24-letni Ljubljančan, brat Eda Murića, ki se je nedavno preselil v Partizana.

"Edo je zadovoljen. Veliko trenira, vseh 24 ur je na dnevnem redu le košarka, a vedel je, v kaj se spušča. Pravi, da je trener Vujošević res prava oseba," je povedal Dino Murić in še dodal, da je od stratega Partizana tudi brat že dobil značilno darilo dobrodošlice, ki ga je deležen vsak njegov varovanec – knjigo. Zanj je izbral nekega črnogorskega avtorja ...