kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bk
bk
0 13.09.2021 10:15:18

Državno prvenstvo/liga IHL: Blejci dokazali, da vsaka sekunda šteje

Domen Jančič
V nedeljo sta bili v državnem prvenstvu oziroma v ligi IHL odigrani novi oziroma prvi tekmi v tej sezoni. Vnovič se je izkazalo, kako pomembna je v hokeju na ledu vsaka sekunda, saj je bil dvoboj na Bledu odločen prav v zadnji sekundi podaljška.

Prvo tekmo državnega prvenstva sta že konec avgusta vnaprej odigrala Celje in prvo moštvo Jesenic, ki je na Štajerskem zmagalo s kar 10:1. Včeraj popoldne sta se za dvojne točke – tako v državnem prvenstvu kot v ligi IHL, v kateri bo letos igralo sedem slovenskih ekip (le Sij Acroni Jesenice ne) – pomerila MK Bled in Celje, ki sta uprizorila pester in izenačen ledeni šov, poln priložnosti.

Po prvi tretjini se mreži nista zatresli, nato pa so Blejci v startu druge v 75 sekundah po dveh protinapadih dvakrat ugnali slovaškega vratarja Maximiliana Pajpacha, prvič celo ob celjski številčni premoči. A tudi Celjani, ki jih je vodil trener Marko Fišer, so v nadaljevanju zaigrali bolj učinkovito, predvsem pa kapetan Aljaž Ogrizek, ki je v 42. minuti poskrbel za izenačenje na 2:2.
Do konca rednega dela sta obe moštvi izkoristili power play, najprej varovanci domačega stratega Tadeja Burazina, nato pa še gostje, in srečanje se je prevesilo v podaljšek. V njem je za zmago v predzadnji sekundi poskrbel Nejc Mašič, ki se je znašel pred praznimi vrati, in po podaji mu ploščka res ni bilo težko poslati v mrežo.

Sinoči je v Zalogu potekal derbi prestolnice, na njem pa so na zaloškem ledu Slovenske železnice Olimpija gostile Slavijo Junior. Zeleno-beli bodo v tej sezoni prvič imeli ekipo tudi v ligi IHL, v kateri bodo igrali mladi upi Olimpije, ki so včeraj morali priznati poraz Založanom.

Praktično vsi zadetki so padli v prvi tretjini; odlično je začela četa Gorazda Reklja, ki je povedla po le 14 sekundah igre. Olimpija, ki jo vodi Gregor Polončič, je nato v 6. minuti izenačila, a Slavija Junior je na prvi odmor že odšla s prednostjo, Jakob Bernard je izkoristil power play. Šele v 59. minuti so rumeno-črni dokončno vknjižili tri točke, ko je Luka Kolin zapustil svoja vrata, v prazen gol pa je plošček za potrditev zmage poslal Enes Gorše.
Ta konec tedna bi morala biti odigrana še tekma med Triglavom in Mariborom, a je bila prestavljena, že nocoj pa se bosta za točke v državnem prvenstvu borili jeseniški ekipi – v Podmežakli bodo mladi Jeseničani gostili svoje starejše brate. (bk)


MK Bled – Celje 4:3 (0:0, 2:1, 1:2; 1:0) – po podaljšku
Bled – Športna dvorana. Sodniki: Bulovec, G. Franc (oba Žirovnica) in Bergant (Bled).
Strelci: 1:0 Podrekar (23., SH1), 2:0 Babenko (Mašič, 24.), 2:1 Ogrizek (Zupanc, Kastelic, 29.), 2:2 Ogrizek (42.), 3:2 Zupan (Babenko, 44., PP1), 3:3 Kukovič (Kastelic, F. Jeram, 55., PP1), 4:3 Mašič (Podrekar, Dežman, 65.).
Kazenske minute: MK Bled 12 + 10 (Pogačnik), Celje 8.

SŽ Olimpija – Slavija Junior 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Ljubljana – Dvorana v Zalogu. Sodniki: Pahor, Javornik in Miklič (vsi Ljubljana).
Strelci: 0:1 Skrlep (Sitar, 1.), 1:1 T. Petronijevič Lepša (Mehle, Žeželj, 6.), 1:2 Bernard (Humar, 11., PP1), 1:3 Gorše (Kompolšek, 58., EN).
Kazenske minute: Slovenske železnice Olimpija 19 + 20 (Perčič), Slavija Junior 20 + 20 (Kompolšek).

Članki iz rubrike