Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 03.09.2021 22:26:25

V soboto bo šlo 'na nož'! Prvi večni derbi železarjev in zmajev!

Martin Metelko
Hokejisti Sija Acronija Jesenic in SŽ Olimpije se bodo v soboto na Bledu pomerili za naslov pokalnega prvaka Slovenije.

Naslov branijo železarji, Ljubljančani so lani po izvajanju kazenskih strelov izpadli v polfinalu prav proti jeseniški ekipi. Jeseničani so danes na prvi polfinalni tekmi pričakovano gladko odpravili tekmece, zaloško Slavijo Junior. Zmagali so kar s 7:0.

Že v prvi tretjini je dvakrat zadel Erik Svetina, obakrat pa je bil podajalec Sašo Rajser, ki je bil za rdeče tudi strelec zadnjega gola.
V drugi tretjini sta zadela Eetu Arinpoika Elo in Joni Jesperi Viikila, v zadnji pa so padli trije zadetki. Poleg Rajserja, ki je dosegel zadnji gol na tekmi, je bil v tem delu igre dvakrat uspešen Eric Pance.

Tudi hokejisti ljubljanske Olimpije v drugem polfinalu niso imeli večjega dela s tekmeci, ekipo Hidria Jesenice, nad katero so se znesli s kar 10:0.


V uvodni tretjini sta bila med zmaji odlično razpoložena Jaka Sodja in novinec v dresu Olimpije, Tine Klofutar. Sodja je odprl strelski napad Olimpije po podaji Guillauma Leclerca, Klofutar pa je najprej po podaji Sodje povišal na 2:0, nato pa po podajah Žige Panceta in Mihe Zajca zadel še za 3:0.

V drugi tretjini so zadeli Pance, Gregor Koblar in Aleš Mušič, največ zadetkov pa so zmaji dosegli v zadnjem delu igre, ko so se med strelce vpisali še Joona Verner Erving, Miha Štebih, Žan Jezovšek in še drugič na tekmi Mušič.

"Vedno je lepo zadeti prvi gol za nov klub, vendar je ekipa na prvem mestu. Danes moramo biti zadovoljni s prikazano igro, saj smo se držali sistema. Lepo se je vrniti na domače ledene ploskve, jutri pa nas čaka veliko težji nasprotnik. Jutri moramo iti 'na nož'," je po tekmi za hokej.si dejal Klofutar.

Lansko sezono so jeseniški hokejisti v finalu s 7:1 premagali MK Bled.

Članki iz rubrike