bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

igor žužek Svet24.si

44-letni Igor iz Kranja odšel od doma, ni pa se ...

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

metka Njena.si

Ljubezen po domače zapustili skoraj vsi znani ...

Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Ekipa24.si

Pester večer Tine MAZE, ki je zaradi ODBOJKE ...

STA
STA
1 07.09.2021 10:20:57

Na Jesenicah pripravljeni na sobotni začetek lige AHL

Domen Jančič
Hokejiste Sija Acronija Jesenic v soboto v dvorani Podmežakla v alpski hokejski ligi čaka uvodna tekma z novincem v ligi Meranom. Pred sezono so v taboru državnih prvakov zelo previdni.

Po lanskem nepričakovanem slavju v državnem prvenstvu so na Jesenicah izgubili del moštva, saj se je za igranje v ligi EBEL močno okrepil glavni domači tekmec Olimpija, nov je tudi trener Nik Zupančič, ki je nasledil Mitjo Šivica.

"Vesel sem, da smo brez težav in poškodb končali pripravljalno obdobje. Zdaj delamo na elementih, ki naj bi nam na ledu prinesli določeno prednost," je o aktualnem poteku treninga povedal Zupančič in kot prednost videl dolgo klop s štirimi peterkami, s katerimi se lahko utrudi tekmeca in ga prisili v napake. "V dvoboju na bolj izenačenih tekmah pa moramo dobro izkoristiti predvsem številčno prednost na ledu."

jesenice 21 dj
Domen Jančič

O sami pripravi ekipe Zupančič še ni želel razpredati, saj z izjemo pokalnega finala z Olimpijo Jeseničanom tekme z enakovrednimi nasprotniki še manjkajo. "V finalu se je videlo, da so Ljubljančani odigrali več kakovostnih tekem. Imeli so hitrejši odziv, bili so močnejši v dvobojih in zasluženo so zmagali. Tudi mi smo imeli svoje priložnosti in, če bi jih izkoristili, bi se lahko končalo tudi drugače."

Glede na dejstvo, da sta se iz AHL v ligi EBEL preselila Olimpija in Pustertal, bi morali Jeseničani vsekakor soditi med favorite za zmago. A Zupančič je previden: "V naši ekipi, pa tudi v vseh ostalih je veliko sprememb, zato bo treba počakati nekaj krogov, saj bodo šele tekme pokazale, kje smo. Vsekakor si v ligi želimo med najboljšo šesterico, v državnem prvenstvu pa v finale, tam pa nas čaka hud boj, a je to še zelo daleč."

nik zupancic 21 dj
Domen Jančič

»Želimo napredovati iz meseca v mesec. To je prvi cilj. Hočemo biti konkurenčni. To je drugi. Mogoče zdaj kdo meni, da bomo, ob odhodu Olimpije in Val Pusterie, kar avtomatično v finalu, a za nas nič ni samoumevno. Imamo močno spremenjeno ekipo, nov strokovni štab. V ligi AHL je tako prvi cilj uvrstitev med najboljšo šesterico, v državnem prvenstvu bi radi redni del končati kot prvi. Tu je še celinski pokal, v katerem želimo uspešno zastopati slovenski hokej in če ne drugega v Franciji drago prodati svojo kožo,« je še malo bolj natančno sezono razdelal Pogačar.

Še kako pomemben bo tudi nastop v celinskem pokalu, kjer Jeseničane čaka mednarodna primerjava z Asiagom, ekipo iz francoske lige, in verjetno predstavnikom Romunije, ki je glavni favorit kvalifikacijske skupine. "Seveda pa so na tem turnirju možna presenečenja, saj nas v treh dneh čakajo tri tekme."

jesenice 21 dj
Domen Jančič

Tudi letos v klubu prodajajo letne vstopnice po 100 evrov. Lanskim imetnikom vstopnic bodo ponudili karte po ugodnejši ceni, enako pa velja za naročnike T-2, ki je pokrovitelj kluba in ob 36. zvezdici svojim naročnikom daje 36 evrov popusta. Doslej so v klubu prodali okrog 330 permanentnih vstopnic, želijo si jih še več, saj je bila situacija v klubu ob pandemiji zelo težka.

"Imeli smo velik izpad prihodkov in enake stroške kot sicer. Navijače nujno potrebujemo, saj navijači pomenijo tudi zanimanje medijev in sponzorjev," je povedal direktor kluba Anže Pogačar, ki trdi, da je zanimanja za tekme manj, saj nekateri navijači ne izpolnjujejo PCT pogojev za ogled tekme, spet drugi se ne odločajo za nakup letne vstopnice zaradi pandemije in morebitnega novega zaprtja športnih dvoran. Dodatna težava je dejstvo, da klub z lokalnimi oblastmi trenutno ne najde dogovora, ki si ga želi za lažje delovanje.

Značke: hokej, dp, slovenija

Članki iz rubrike