Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bk
bk
0 13.09.2021 10:09:54

Slovenske železnice Olimpija: na predzadnji brez učinka, na zadnji kopica golov

Domen Jančič
V petek bo SŽ Olimpija odigrala prvo tekmo v ligi IceHL.

Pozno v nedeljo je prvo moštvo Slovenskih železnic Olimpije sicer opravilo generalko pred začetkom lige IceHL, ko so zmaji odigrali  prvo tekmo v pripravljalnem obdobju na domači ledeni ploskvi, na kateri so gostili budimpeški MAC. Znova so dokazali, da so za dva, če ne celo tri razrede boljši tekmec in Madžare premagali z 8:2.


Že v petek pa je četa Mitja Šivica na predzadnji pripravljalni tekmi izgubila v Innsbrucku, eden od tekmecev, s katerim se bo srečevala v razširjenem avstrijskem prvenstvu, je bil boljši od nje s 4:0 (2:0, 1:0, 1:0). Tokrat je mrežo branil Žan Us, Michael Huntebrinker in Joel Messner pa sta ga v razmiku minute premagala na sredi prve tretjine, drugi je izkoristil številčno prednost. Tretji zadetek je v 36. minuti dosegel Dario Winkler, v 51. pa je Huntebrinker izkoristil še en power play in takrat postavil tudi končni izid. Zmaji so sicer nadstreljali tekmeca, odlično začeli tekmo, nato pa drago plačali nekaj individualnih napak.

SŽ Olimpija je na tej tekmi sicer pogrešala napadalce Nika Simšiča, Žiga Panceta, Luka Kalana (slednja sta v nedeljo že igrala) in Anžeta Ropreta (njega bodo pogrešali še vsaj do novembra) ter branilca Aleksandra Magovca. Prav z Innsbruckom, in to v gosteh, se bo SŽ Olimpija v petek srečala na uvodni tekmi lige IceHL.

Članki iz rubrike