koronavirus, delo od doma Svet24.si

Samotestiranje in PCT pogoj tudi za delo od doma?

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

Andrej Grah Whatmough 2 Svet24.si

Bo TV Slovenija začasno vodil Valentin Areh?

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

harry meghan Odkrito.si

“Videti je kot njen frizer!” Strokovnjaki ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Po bolečem porazu SLOVENIJE se je oglasil tudi ...

bk
bk
0 13.09.2021 10:09:54

Slovenske železnice Olimpija: na predzadnji brez učinka, na zadnji kopica golov

Domen Jančič
V petek bo SŽ Olimpija odigrala prvo tekmo v ligi IceHL.

Pozno v nedeljo je prvo moštvo Slovenskih železnic Olimpije sicer opravilo generalko pred začetkom lige IceHL, ko so zmaji odigrali  prvo tekmo v pripravljalnem obdobju na domači ledeni ploskvi, na kateri so gostili budimpeški MAC. Znova so dokazali, da so za dva, če ne celo tri razrede boljši tekmec in Madžare premagali z 8:2.

Že v petek pa je četa Mitja Šivica na predzadnji pripravljalni tekmi izgubila v Innsbrucku, eden od tekmecev, s katerim se bo srečevala v razširjenem avstrijskem prvenstvu, je bil boljši od nje s 4:0 (2:0, 1:0, 1:0). Tokrat je mrežo branil Žan Us, Michael Huntebrinker in Joel Messner pa sta ga v razmiku minute premagala na sredi prve tretjine, drugi je izkoristil številčno prednost. Tretji zadetek je v 36. minuti dosegel Dario Winkler, v 51. pa je Huntebrinker izkoristil še en power play in takrat postavil tudi končni izid. Zmaji so sicer nadstreljali tekmeca, odlično začeli tekmo, nato pa drago plačali nekaj individualnih napak.

SŽ Olimpija je na tej tekmi sicer pogrešala napadalce Nika Simšiča, Žiga Panceta, Luka Kalana (slednja sta v nedeljo že igrala) in Anžeta Ropreta (njega bodo pogrešali še vsaj do novembra) ter branilca Aleksandra Magovca. Prav z Innsbruckom, in to v gosteh, se bo SŽ Olimpija v petek srečala na uvodni tekmi lige IceHL.

Članki iz rubrike