mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 04.12.2020 10:55:48

Strokovni svet HZS razpravljal o smernicah izvedb letošnjih hokejskih tekmovanj

m24.si
Zaradi številnih vprašanj glede izvedbe vseh tekmovanj se je v torek sestal strokovni svet Hokejske zveze Slovenije. Nekatera tekmovanja so že več tednov zaustavljena.

Predstavniki klubov in HZS so sprejeli kar nekaj okvirnih odločitev, ki pa jih mora – da bodo postale uradne – v prihodnje potrditi še predsedstvo naše krovne organizacije.

Tehnični direktor HZS Jure Penko nam je pojasnil nekatere smernice izvedb tekmovanj, ki jih organizira HZS. Tako bo strokovni svet predsedstvu HZS predlagal, da se člansko državno prvenstvo, ki edino poteka nemoteno, nadaljuje v ustaljenem ritmu, kar pomeni, da se ne bo v nobenem pogledu spremenilo in bo ostalo takšno, kot je bilo načrtovano pred sezono.

O LIGI IHL NAKNADNO
Največ vprašanj je seveda glede organizacije mednarodne lige IHL, v kateri slovenski klubi sodelujejo s hrvaškimi in srbskimi, vendar pa tu ni bil sprejet še noben konkreten predlog. Strokovni svet se mora namreč najprej posvetovati še s tujimi udeleženci lige, šele nato pa bo HZS to predstavila tudi javnosti.
Strokovni svet je odobril nadaljevanje ženskega članskega tekmovanja. Tega sicer ne bi bilo treba prekiniti, saj gre za tekmovanje na najvišji možni ravni v državi, a so se klubi zaradi zdravstvenih razmer za to vseeno odločili. Zdaj, ko se bo žensko DP spet lahko nadaljevalo, lahko članice znova začnejo trenirati na ledu.

Največ nejasnosti ostaja pri mladih selekcijah. Tu bo treba počakati na vladne odločitve, kajti otroci in mladostniki še vedno ne smejo trenirati in tekmovati. Ko bo jasno, kdaj se bodo lahko hokejski nadobudneži vrnili na ledene ploskve, bo HZS na novo sestavila urnik. Zaradi prekinitve bodo ekipe kmalu 10 tekem v zaostanku, kar bo seveda vplivalo na tekmovanje, za katerega pri HZS upajo, da ga bodo lahko začeli na začetku naslednjega koledarskega leta.

MLADINCI DOSLEJ LE ŠTIRI
Mladinske selekcije so v tej sezoni odigrale le po štiri tekme. Ko bo vlada sprostila ukrepe za preprečevanje okužb s koronavirusom, bodo imeli mladinci verjetno izjemno zgoščen urnik tekmovanja. Vseeno pa bo imela HZS več manevrskega prostora, saj je IIHF odpovedala tudi vsa svetovna prvenstva do 18 let (razen elitnega), kar pomeni, da bo na voljo več časa za izvedbo tekmovanj, hkrati pa zdaj tudi pri mladincih ne bo treba organizirati reprezentančnih zborov, s čimer se sprostijo termini še za vse zaostale tekme. Mladinci bodo na koncu sezone verjetno odigrali zgolj 15 tekem (in nekaj v končnici), a na srečo jih je večina vseeno v tekmovalnem pogonu, saj številni med njimi nemoteno igrajo za članska moštva v različnih tekmovanjih.

Kot že zapisano, ti predlogi do nadaljnjega ostajajo zgolj to, ko jih bo potrdilo (ali zavrnilo) predsedstvo HZS, pa bodo na hokejski zvezi lahko začeli uradno na novo oblikovati večino tekmovanj.

Značke: hokej, hzs, strokovni-svet

Članki iz rubrike