Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
17.09.2014 08:52:23
Deli članek:

Muršak se je "zravsal"

Profimedia

CSKA do nove zmage, Medveščak in Slovan izgubila.

V torek smo v razširjenem ruskem tekmovanju znova lahko v akciji spremljali vse štiri Slovence.

Najbolj uspešen je bil vnovič Jan Muršak, saj je njegov moskovski CSKA brez prejetega zadetka, s 3:0, slavil v Mitišiju. Mariborčan je bil spet precej napadalno nastrojen, a noben od njegovih štirih strelov ni bil dovolj nevaren, da bi se vpisal med strelce. Na ledu je sicer hitri slovenski napadalec preživel dobrih 16 in pol minut, blokiral je dva strela, nad njem pa sta bila narejena dva prekrška. Tudi sam pa je moral za kratko na kazensko klop, kamor so ga delivci pravice poslali zaradi manjšega pretepa malo po polovici tekme.

Medveščak na drugi tekmi na domačem ledu ni bil tako uspešen kot na prvi. Nižnji Novgorod je namreč v Domu sportova slavil s 4:1 in medvedom zadal peti poraz na šestih tekmah. Marcel Rodman na ledeni ploskvi spet ni preživel veliko časa, nekaj več kot šest minut, bil pa je zelo uspešen v sodniških metih, saj je dobil vse štiri.

Na domačem terenu pa niso bili uspešni tudi oklepniki slovaškega predstavnika v ligi KHL. Bratislavski Slovan je orožje položil pred Čerepovcem, ki je zmagal s 3:0.
Žiga Jeglič je bil tokrat lahko zadovoljen z minutažo, na ledu je bil več kot 15 minut, v tem času enkrat streljal na gol, dobil je enega od treh sodniških metov, nad Blejcem pa je bil storjen tudi en prekršek.
Rok Tičar je tokrat igral nekaj več kot 11 minut, odlično mu je šlo pri sodniških metih, od šestih jih je dobil pet.

V četrtek bo v ligi KHL za slovenske hokejske navijače precej razburljiv, saj v Zagreb prihaja ravno CSKA, v soboto pa se bo nato ustavil še v Bratislavi.