Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
15.09.2014 11:53:41
Deli članek:

V ospredju branilci in vratarji

vszi

Kako so se ta konec tedna odrezali naši "legionarji".

V soboto je v ligi VHL med drugim prišlo tudi do slovenskega spopada, v katerem je bil Neftekamsk Andreja Tavžlja s 5:4 boljši od Krasnodarja Sabahudina Kovačevića, ki ga spet ni bilo v postavi. Tavželj je vknjižil dve točki, v 40. minuti je podal za vodstvo z 2:1, v 56. minuti pa še za vodstvo s 4:3, enkrat je moral tudi na klop za kaznovane. Karagandi Žiga Pavlina je bil ta konec tedna prost.

GREGORC, SABOLIČ in PAJIĆ 
V najboljši češki ligi je prav tako prišlo do srečanja Slovencev. Mlada Boleslav je gostila Pardubice in izgubila s 3:4. Pri domačih Luka Vidmarja spet ni bilo v postavi, Mitja Robar pa se je v statistiko vpisal z eno malo kaznijo. Na drugi strani je Robert Kristan obranil kar 37 oziroma 93 odstotkov strelov, za zadetkom pa se je izkazal Blaž Gregorc, branilec je v 26. minuti zadel za vodstvo s 3:2.
Zmage s 3:1 se je v drugem krogu veselila tudi praška Sparta, ki je premagala Hradec Kralove. Robert Sabolič še naprej kaže dobro strelsko formo, tokrat je v 22. minuti svoje moštvo povedel do vodstva z 2:1.

Že v soboto so tekme tretjega kroga odigrali v prvi češki ligi. Havirov je visoko, s 6:2 ugnal Šumperk, Jurij Repe je v 32. minuti podal za vodstvo s 3:0, v 40. pa še za vodstvo s 4:1.
Jihlava je brez zadetka, 0:3, izgubila v Litomericah, Miha Štebih se v statistiko ni vpisal, Matica Podlipnika pa ni bilo v postavi.
Češke Budejovice igrale v nedeljo in s 3:1 premagale Havličkuv Brod. Rok Pajić se je vpisal med strelce, v 43. minuti je v power playu postavil končni izid.

Zvolen Andreja Hebarja in Damjana Dervariča je tudi na drugi tekmi v slovaški ekstraligi prišel do zmage, tokrat je s 4:2 zmagal v Skalici.
Uspešna nedelja je tudi za Oskarshamnom, ki je doma s 5:1 ugnal Karlskrono. Statistika Davida Rodmana je ostala prazna, Gašper Krošelj pa je obranil 31 oziroma 97 odstotkov strelov.

V FRANCIJI BREZ TOČK LE BRIANÇON
V soboto je v v Franciji potekal prvi krog v najboljši ligi Magnus. Epinal je s kar 9:2 ugnal Morzine. Ken Ograjenšek se v statistiko ni vpisal, Anže Kuralt in Gašpr Sušanj sta se z eno malo kaznijo, Andrej Hočevar pa je obranil 21 oziroma 91 odstotkov strelov.
Tudi Grenoble je bil uspešen, s 4:1 je premagal Brest. Jakob Milovanović je na svoji prvi tekmi za svoj novi klub v 50. minuti podal pri zadnjem zadetku, Mitja Šivic se v statistične podatke ni vpisal.
Enako se je zmage veselil Gap, ki je Rouen ugnal s 4:3. Boštjan Goličič je v 23. minuti podal za vodstvo z 2:1, enkrat pa je moral na kratko še na klop za kaznovane.
Edina Slovenca, ki se tokrat nista veselila zmage, sta bila Jaka Ankerst (zaradi poškodbe prepone še ni zaigral) in Gašper Cerkovnik, Briançon je doma z 1:2 izgubil z Amiensom.