Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
12.09.2014 22:49:32
Deli članek:

Saboličev prvi še v ekstraligi

vszi

Nocoj so se po Evropi začela praktično vsa ligaška tekmovanja.

V četrtek so tekme drugega kroga odigrali hokejisti v drugi ruski ligi VHL, kjer bomo spremljali predstave treh Slovencev.
Krasnodar Sabahudina Kovačevića se spet ni izkazal, tudi v Permu so ostali brez točk, domači so slavili s 4:1, našega branilca pa tudi na tej tekmi ni bilo v postavi.
Do prve zmage so prišli hokejisti Neftekamska Andreja Tavžlja, ki so z 2:1 ugnali St. Peterburg.
V tretjem kroga pa je danes slavil tudi aktualni prvak iz Karagandija, ki ima v svojih vrstah letos Žigo Pavlina. Na domačem terenu je SaryArka s 3:2 premagala Kurhan.

KRALJ ZA ZMAGO
V kazahstanskem prvenstvu je Bejbaris iz Atiraua je do zdaj odigral štiri tekme. Prvi dve je v Karagandiju proti Berkutom dobil z 3:1 in 2:1, v Almatyju je izgubil z 1:4, nato pa ga po kazenskih strelih premagal z 2:1. Na zadnji tekmi je Matic Kralj v loteriji odločil zmagovalca, Matija Pintarič pa je branil celotno srečanje.

MLADA BOLESLAV ODPRAVILA PRVAKE
Nocoj se je začelo tudi najboljše češko tekmovanje, v katerem bo to sezono igralo pet Slovencev.
Praška Sparta je sezono doma odprla s Plznom in slavila s 3:1. Robert Sabolič se je tudi v tem tekmovanju takoj vpisal med strelce, v 22. minuti je zadel za vodstvo z 2:1.
Mlada Boleslav je sezono začela v gosteh pri aktualnem prvaku Zlinu in ga odpravila s kar 5:2. Luka Vidmarja tokrat ni bilo v postavi, Mitja Robar pa je pri golu za vodstvo z 1:0 v 5. minuti podal, dvakrat pa je moral tudi na klop za kaznovane.
Pardubice pa se niso znašle v Trincu, kjer so domačini slavili z 2:1. Blaž Gregorc je moral enkrat na kazensko klop, Robert Kristan pa je v slabih 58 minutah in pol obranil kar 42 oziroma 95 odstotkov strelov.

ALEŠA NI NIKJER
Enako so v sezono krenili tudi v Nemčiji, kjer pa v postavi Kölna, ki je v Straubingu z 2:3 izgubil po kazenskih strelih, Aleša Kranjca spet ni bilo. Pred dnevi so nemški mediji poročali, da naj bi se slovenski branilec dogovarjal, da bo v prihodnje zamenjal delodajalca, očitno pa se je od Kölna že poslovil. Na uradni spletni strani kluba Aleš sploh ni naveden med igralci, prav tako pa ga ni na skupinski fotografiji moštva.

Prvo tekmo pa sta odigrala tudi naša "Slovaka" Andrej Hebar in Damjan Dervarič. Zvolen je doma palice prekrižal z Bansko Bystrico in jo premagal s 4:3.

Na Švedskem pa sta se prvič to sezono borila tudi David Rodman in Gašper Krošelj (obranil je 30 oziroma 94 odstotkov strelov), Oskarshamn pa je v Mori izgubil z 0:2.