Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.12.2015 09:03:50
Deli članek:

Mladi risi izgubili tudi proti Francozom

vszi

Slovenska reprezentanca do 20 let je na svetovnem prvenstvu divizije 1B v francoskem Megevu doživela še drugi poraz.

Po sobotnem z 2:3 po podaljšku proti Veliki Britaniji je bila od Slovenije v nedeljo boljša še gostiteljica Francija s 4:1 (1:0, 1:0, 2:1).

Francija si je v 34. minuti ob igralcu več priigrala prednost 2:0, za kanček slovenskega upanja je poskrbel Žan Jezovšek v 44. minuti. Toda odgovor domačih je bil hiter, že minuto zatem je povišal Justin Addamo, Francija pa je končnih 4:1 postavila na prazen gol, ko so Slovenci v zadnji minuti igrali brez vratarja.

vszi

Po tekmah z Britanci in Francozi čakata četo Jaka Avgustinčiča še dve preizkušnji, v sredo, 16. decembra ob 19. uri se bodo pomerili s Poljaki, za konec pa 18. decembra ob 15.30 še z Ukrajino.

Barve slovenske izbrane vrste branijo vratarji Mark Vlahovič, Urban Avsenik in Tilen Spreitzer, branilci Mark Čepon, Nik Grahut, Miha Mercina, Marko Tarman, Martin Rus, Žan Kuzman, Nik Unuk ter napadalci Miha Zajc, Luka Maver, Gašper Glavič, Matic Jeklič, Nik Simšič, Janez Orehek, Rok Avsenek, Blaž Tomaževič, Rok Macuh, Matjaž Šubic, Nejc Mašič, Žan Jezovšek in Aljaž Chvatal.

Galerija