Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
11.12.2015 17:20:16
Deli članek:

Kaj je navdušilo Wayna Gretzkyja?

Reuters

"Najboljša stvar v zadnjih 20 letih," je zatrdil "The Great One".

Danes ponoči si bo Anže Kopitar po dveh prostih večerih s soigralci spet nadel tekmovalni dres in se za nove točke boril v Pittsburgu. A tokratnega prostora v našem časniku ne bomo namenjali aktualnim Kraljem, smo pa še vedno ostali v kraljevih vodah, pri napadalcu, ki je nekdaj razveseljeval navijače iz lalalanda.
Wayne Gretzky je v Los Angelesu preživel kar osem sezon, "The Great One" se tokrat ni razgovoril o svoji nekdanji ekipi, temveč o nekaterih pravilih, ki so se spremenila pred to sezono.

In kaj ga je najbolj navdušilo? Novost v podaljšku, to je igra treh proti trem. "Mislim, da je to ena od najboljših stvari v hokeju v zadnjih 20 letih," svojega navdušenj ne skriva Kanadčan: "Za navijače je sijajno. Vem, da so se nekateri hokejisti pritoževali nad tem, a vseeno se mi zdi, da je večini igra treh proti trem zelo všeč."

Pravilo igranja v podaljšku so spremenili prvič po sezoni 1999/2000, ko so hokejisti dodatnih pet minut igre prvič igrali štirje proti štirim.

Štirikratni zmagovalec Stanleyjevega pokala in vodilni strelec lige NHL je dejal, da bi, ko je igral za Edmonton (še preden se je preselil v L. A.), zelo rad dobil priložnost za igro tri na tri. Ravno Gretzky in njegovi takratni sijajni soigralci Glenn Anderson, Jari Kurri in Mark Messier so bili neverjetni v igri štirih proti štirim.

"To igro smo v Edmontonu trenirali prav vsak dan. Postali smo pravi mojstri, in ko smo že v rednem delu tekem zaradi prekrškov kdaj igrali štirje proti štirim, so ljudje mislili, da smo prekršek storili namenoma, a verjemite mi, to je smešno, nikoli nismo zaradi možnosti igranja štiri na štiri delali prekrškov," se je zasmejala 54-letna hokejska legenda.