benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 25.05.2023 13:37:42

Hokejisti Floride z metlo v finale lige NHL

Profimedia
Hokejisti ekipe Florida Panthers so se uvrstili v finale severnoameriške lige NHL, potem ko so na četrti tekmi finala vzhodne konference doma s 4:3 premagali Carolina Hurricanes ter se tako s 4:0 v zmagah prebili v boj za Stanleyjev pokal.

Junak tekme je postal Matthew Tkachuck, ki je prispeval dva gola, prvega v 11. minuti za vodstvo z 2:0, drugega pa pet sekund pred koncem tekme, ko je postavil končni izid.

Tkachuck je tako dosegel še tretji zmagoviti gol v končnici. "Srečo imamo, da je Chucky v naši ekipi. Odličen je bil skozi celo končnico," je dejal vratar Floride Sergej Bobrovski. "Kdo pa drug, kajne? Kar je naredil v tej sezoni, je nerazložljivo," pa je dodal njegov soigralec Aaron Ekblad.

Pri domačih sta sicer zadela še Anthony Duclair, Ryan Lomberg, pri gostih pa Paul Stastny, Teuvo Teravainen in Jesper Fast. Slednji je na 3:3 poravnal v 57. minuti.


Florida, ki je bila osma nosilka vzhoda, se bo v svojem prvem finalu po 27 letih, skupno pa drugem, merila z boljšim iz dvoboja med Las Vegas Golden Knights in Dallas Stars. V finalu zahodne konference bolje kaže zasedbi iz Las Vegasa, ki vodi s 3:0 v zmagah.

"Upamo, da bo to nekaj najboljših tednov v naših življenjih. O tem smo govorili v slačilnici in se res veselimo," je dejal Tkachuk.

Kakorkoli - v svoje vitrine so tako igralci s Floride že dodali pokal za prvaka vzhodne konference. Pri tem je običajno kar nekaj vraževerja, saj se ga nekatere ekipe dotaknejo, nekatere pa ne.

Pri Tkachuku ni bilo oklevanja glede dotikanja te lovorike, imenovane Prince of Wales Trophy. "Nismo ekipa, ki je vraževerna. Zaslužili smo si jo," je dejal Tkachuk o tradiciji iz preteklosti, ko se igralci niso želeli dotakniti lovorike vse do tiste končne.

Na drugi strani je Carolina izpadla pred finalom, čeprav je v rednem delu blestela. Toda tudi težave s poškodbami so prizadele ekipo v končnici.

"Ali smo si zaslužili več? Mislim, da smo. To je ta nesrečni del. Vsak bo pogledal nazaj in dejal, da so pometli z nami. Toda ni tako. Bili smo zraven v vsaki tekmi. Prav lahko bi se štiri tekme obrnile na drugo stran," je po izpadu dejal trener Caroline Rod Brind'Amour.

Značke: nhl, hokej, končnica

Članki iz rubrike