Zoran Janković Svet24.si

Janković okrcal ljubljansko Levico: Niti SDS jih ...

gospodarski minister Matjaž Han Svet24.si

Magna bo Sloveniji vrnila denar

20150112-00580293 Necenzurirano

Ko je hišni dobavitelj "zlizan" z bolnišnico: ...

mala seva buzekijan pernula pl Reporter.si

Miro Senica in Katarina Kresal sta sanjala, da ...

djokovic Ekipa24.si

Ufff, kakšne besede Đokovića: Ne vem, če bom ...

Manca Špik 1 Njena.si

Manca Špik po boleči ločitvi pripravljena na ...

nagrade Ekipa24.si

Nov škandal! Lionel Messi se je požvižgal na ...

Sport&Art Group M.
Sport&Art Group M.
0 25.05.2023 11:17:26

Slovenska Footgolf Liga 2023 – Amon Olimje

Nani Franc Matjašič, Uroš Krajnc, Aleks Kravanja, Matija Brodnjak, Damijan Turk in Igor Kokol iz Šport TV
Generalka pred svetovnim prvenstvom v Ameriki, uspela!

V Olimju se je začelo dolgo pričakovano tekmovanje v Slovenski Footgolf Ligi. Dušan Gavez pri moških, Jana Horvat pri ženskah, Vasja Kovač pri seniorih, Nani Franc Matjašič pri super seniorih in Enej Huber pri mladincih, so letos prvi okusili slast prvega mesta v domačem državnem prvenstvu.

Vreme, ki je letos neusmiljeno klestilo urnik tekmovanja v footgolfu, je končno popustilo in na igrišču Golf Amon Olimje, je Footgolf zveza Slovenije, le izpeljala prvi krog državnega prvenstva, ki je obenem služil, kot dobra generalka pred odhodom naše izbrane vrste na svetovno prvenstvo. Petkrat so na stopničke stopili člani FG Ptuj, po trikrat FG Pomurje in domačini, FG Sport klub M, po dvakrat pa člani kluba FG Posočje Bovec in FG Ljubljana.

Gavez prvič na najvišji stopnički
V moški konkurenci je presenetil, vendar zasluženo zmagal Dušan Gavez, član FG Pomurje, ki je tekmo končal z rezultatom -9. Drugo mesto si je po razigravanju prigral izkušeni Ptujčan, Dalen Simonič Dabič, kot tretji pa je dramatično končinco končal Sandi Podgoršek, prav tako član pomurskega kluba. Jure Pignar in Boštjan Pek, ki sta v rednem delu tekmovanja končala z enakim rezultatom (-7), kot Dabič in Podgoršek, sta se morala zadovoljiti s četrtim oziroma petim mestom.

Horvatova pri ženskah, Huber pri mladincih
Ljubljančanka Jana Horvat, je državno prvenstvo začela tako, kot ga je lani končala, s prvim mestom. Odlično se je odrezala tudi drugouvrščena Ptujčanka, Sabina Huber, ki je za zmagovalko zaostala samo za dva udarca. Sanda Lah Kravanja, ki je tekmo končala z istim rezultatom, kot članica FG Ptuj Irena Krajnc, je tekmo končala na tretjem mestu. V tekmovanju mladinskega ligašekega prvenstva je prvo preizkušnjo dobil mladinec FG Ptuj, Enej Huber, ki je zmagal z rezulatom -2, drugo mesto je osvojil Matic Podgoršek iz Pomurja, tretji pa je bil Alen Huber, član mladinske vrtse FG Ptuj.

Kovač in Matjašič najboljša pri seniorih ter super seniorih
Vasja Kovač član FG Posočje Bovec in dva člana Sport kluba M, Leon Šuntner in Dejan Kvas, so odigrali izredno izenačeno tekmo in zaključili z enakim rezultatom (-3). Po džentlemeski odočitvi je prvo mesto osvojil Vasja Kovač, srebro je pripadlo Leonu Šuntnerju, bron pa je osvojil Dejan Kvas. Pri super seniorih je z rezultatom -1 slavil domači matador, Nani Franc Matjašič, na drugem mestu je končal član ljubljanskega kluba Bojan Tanevski, tretji pa je bil Ptujčan Matjaž Damiš.

Slovenska reprezentanca že odpotovala na svetovno prvenstvo
Člani slovenske footgolf reprezentance, so po zanimivi predstavitvi v ljubljananski hiši športa, preko minhenskega letališča, že poleteli na prizorišče svetovnega prvenstva, ki bo od 27. maja do 6. junija v Orlandu na Floridi. Ena najhitreje rastočih športnih panog na svetu bo v Ameriki doživela vrhunec dosedanjega obstoja, tam pa bo bogato zastopana tudi delegacija Slovenije. V bitki za medalje, med tisoč igralci iz vsega sveta, bo tudi 22 slovenskih tekmovalcev, ki bodo nastopili tako na ekipni kot posamezni preizkušnji. Reprezentaco sestavljajo, v moški konkurenci: Uroš Krajnc, Matija Brodnjak, Simon Detellbach, Ian Emeršič, Dani Huber, Admir Ićanović, Dejan Novak, Aleksander Stojanović, Marko Toplakin Damijan Turk, v ženski konkurenci: Sabina Huber in Sanda Lah Kravanja, v senorski konkurenci pa ekipo sestavljajo: Peter Dirnbek, Robert Korošec, Vasja Kovač, Aleksander Kravanja, Nani Franc Matjašič, Miran Perić, Boris Šibila, Simon Sladič, Leon Šuntner in Bojan Taneski. Tudi slovenski ljubitelji te športne panoge bodo prišli na svoj račun, saj si bodo lahko na kanalu Šport TV vsak dan ogledali vrhunce dogajanja s svetovnega prvenstva na Floridi.

Rezultati:
MOŠKI
1. Dušan Gavez / FG Pomurje -9
2. Dalen Simonič Dabič / FG Ptuj -7
3. Sandi Podgoršek / FG Pomurje -7
4. Jure Pignar / FG Ptuj -7
5. Boštjan Pek / FG Ptuj -7
6. Kaučič Damjan / FG Pomurje -6
7. Uroš Krajnc / FG Ptuj -6
8. Mihael Wajs / FG Pomurje -6
9. Ian Emeršič / FG Ptuj -5
10. Peter Sernc / FG Sport club M -5

ŽENSKE:
1. Jana Horvat / FG Ljubljana 12
2. Sabina Huber / FG Ptuj 14
3. Sanda Lah Kravanja / FG Posočje Bovec 23

SENIORI +45:
1. Vasja Kovač / FG Posočje Bovec -3
2. Leon Šuntner / FG Sport club M -3
3. Dejan Kvas / FG Sport club M -3

SENIORI +55:
1. Nani Franc Matjašič / FG Sport club M -1
2. Boja Taneski / FG Ljubljana 7
3. Matjaž Damiš / FG Ptuj 9

MLADINCI
1. Enej Huber / FG Ptuj -2
2. Matic Podgoršek / FG Pomurje 0
3. Alen Huber / FG Ptuj 5

Ležeče FZS OBJAVE (1350 × 1080, pik) (63)

Ležeče FZS OBJAVE (1350 × 1080, pik) (64)

Ležeče FZS OBJAVE (1350 × 1080, pik) (65)

Ležeče FZS OBJAVE (1350 × 1080, pik) (7)

Članki iz rubrike