stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 27.05.2021 12:19:22

Tampa in Islanders v drugi krog, Minnesota izsilila sedmo tekmo

Reuters
V severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL sta znani še dve ekipi, ki sta si zagotovili nastop v finalu skupin.

To sta Tampa, ki je na šesti tekmi s 4:0 ugnala Florido in serijo dobila s 4:2, ter New York Islanders, ti so bili na šesti tekmi s 5:3 boljši od Pittsburgha. Minnesota je proti Vegasu z zmago s 3:0 izsilila sedmo tekmo.

"Po porazu na peti tekmi smo se temeljito pogovorili in to je zaleglo. Danes smo odigrali najboljšo tekmo v končnici, delali smo tisto, kar izkušene ekipe morajo delati. Andrej Vasilevskij je najboljši vratar lige, zaklenil je svoj gol, mi smo to nadgradili v polju," je po zmagi dejal zvezdnik Tampe Steven Stamkos, ki je dosegel gol in vknjižil še podajo.

Z dvema podajama sta se izkazala Nikita Kučerov in Slovak Erik Černak, gole so prispevali še Pat Maroon, Breyden Point in Alex Killorn.


Tudi New York Islanders so si napredovanje zagotovili po šestih tekmah, na šesti so zmagali s 5:3, prav vsi goli pa so padli v prvih dveh tretjinah. Pittsburgh je celo vodil s 3:2, nato pa je Brock Nelson izenačil, potem pa še postavil končni izid (pred tem je v statistiko vpisal še asistenco). Preostale gole so za zmagovalce dosegli Anthony Beauvillier, Kyle Palmieri in Ryan Pulock.

"Ko vsak izpolni svojo nalogo, lahko kot skupina pridemo zelo daleč. To sem igralcem govoril povsod, kjer sem bil trener. Če hočeš nekam hitro, pojdi sam, če hočeš priti daleč, pojdi s skupino. Te moje besede je skupina razumela, danes je imela še pomoč navijačev, skupaj smo izpolnili cilj," je po tekmi dejal trener ekipe iz New Yorka Barry Trotz.

V dvoboju med Minnesoto in Vegasom bo potrebna sedma tekma v Las Vegasu. Minnesota je ubranila še drugi zaključni plošček in po zaostanku z 1:3 v zmagah izenačila. Šesto tekmo je dobila s 3:0, vse gole je dosegla v zadnjem delu, strelci so bili Ryan Hartman, Kevin Fiala in Nick Bjugstad.

Sedma tekma bo v petek. "Treba je verjeti. Mi verjamemo, igrali bomo doma, zmagali bomo," napoveduje kapetan Vegasa Mark Stone.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike