rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

gu
gu
0 27.05.2021 10:52:02

Luna Gregorič (ŠD Moste): Najraje imam kije

GZS
Luna se je z ritmično gimnastiko srečala, ko je imela komaj štiri leta. Pravi, da si je želela plesati balet, a jo je mamica raje odpeljala na treninge ritmične gimnastike.

V čudovit ženski šport, ki vsebuje balet, gimnastiko in ples, se je hitro zaljubila in je danes članica slovenske kadetske reprezentance. Trenira v Športnem društvu Moste pod vodstvom trenerk Tine Čas in Ane Kokalj.

Luni ritmična gimnastika veliko pomeni. Ko smo jo vprašali, na kaj pomisli ob besedni zvezi ritmična gimnastika, je odgovorila, da pomisli na raztegovanje in gibčnost. Trenira vsak dan, izjema so nedelje. Izbrana je bila tudi v perspektivno skupino, kjer najboljše slovenske ritmičarke dvakrat tedensko trenirajo skupaj. Na treninge rada pride s kolesom, ko pa ponagaja vreme, jo pripeljejo starši. Pravi, da ji je družina v veliko oporo in jo pri treningih spodbuja, ko ji gre dobro in ko ji je težko. Obiskuje OŠ Koseze in včasih ji je šolo in treninge težko usklajevati, vendar ji za zdaj dobro uspeva.



Njena vzornica je Alina Kabajeva, olimpijska prvakinja iz leta 2004 in večkratna svetovna prvakinja. Tudi Luna si želi postati uspešna ritmičarka. Njen prvi cilj je, da bi se uvrstila v ekipo za naslednje evropsko prvenstvo za mladinke. Najraje vadi s kiji, a so ji zelo všeč tudi drugi rekviziti. Čeprav je šele kadetinja, ima za seboj že kar nekaj nastopov in odličnih športnih rezultatov. Bila je državna prvakinja v kategoriji deklic med posameznicami v vaji brez rekvizita. Prav tako je že osvojila naslove državne prvakinje v skupinskih vajah in kar nekajkrat stopila na najvišjo stopničko na mednarodnih tekmovanjih doma in v tujini. Na tekmovanjih v tujini tekmuje zelo rada, zato se je po dolgem tekmovalnem premoru zaradi epidemije zelo razveselila tekmovanja v Beogradu, kamor je odpotovala s klubskimi kolegicami. Še posebej zabavno je druženje s prijateljicami v kombiju, saj imajo takrat veliko časa za klepetanje, za kar na treningu ni časa.

V prostem času se rada druži s prijatelji in igra s svojo mucko Piko, ki pa ji je v času treningov doma pogosto nagajala in skakala za njenimi rekviziti. Takrat so se zabavale tudi vse ostale Moščanke, ki so nagajivo Piko in hudo Luno opazovale prek Zooma. Luna je zabavna tudi v dvorani in s svojo ljubkostjo pogosto nasmeji tudi svoji trenerki in kolegice.

Galerija
Značke: gimnastika, luna

Članki iz rubrike