terasa, lokal, koronavirus, odprtje, strežba Svet24.si

Znani petkovi podatki o številu okuženih v ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

ženska voda Dobra karma

Kaj obdobje Raka do 22. julija prinaša 12 ...

Saša Lendero Njena.si

Kakšna je poročna obleka Saše Lendero?

mf
mf
0 27.05.2021 10:49:07

Državna naslova v curlingu na Jesenice in v ljubljanski Zalog

Zmagovalke med ženskami prihajajo iz dveh klubov – Curling klub Ljubljana in Curling klub Zalog.
Rok Jenko
V nedeljo se je s finalnimi tekmami končalo državno prvenstvo v curlingu. Naslov državnih prvakinj je osvojila ekipa iz Curling kluba Zalog in Curling kluba Ljubljana pod vodstvom Ajde Zavrtanik Drglin. V moški konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa Curling kluba Jesenice pod vodstvom Štefana Severja.

V Ledeni dvorani Zalog se je končalo tretje zaporedno državno prvenstvo v tej sezoni. Po mladinskem državnem prvenstvu in prvenstvu mešanih moštev se je v nedeljo končalo člansko državno prvenstvo v moški in ženski kategoriji. Med moškimi je na prvenstvu nastopalo deset ekip iz petih slovenskih curling klubov - Ljubljana, Zalog, Emona, Olimpija in Jesenice. V končnico in boj za kolajne sta se uvrstili dve jeseniški ekipi, ekipa Zaloga in ekipa Ljubljane. V finalu je z rezultatom 8:3 naslov osvojila jeseniška ekipa v postavi Štefan Sever (vodja), Gaber Bor Zelinka, Bine Sever, Simon Langus, Jakob Omerzel. Drugo mesto so osvojili člani Curling kluba Ljubljana v postavi Lan Žagar (vodja), Žiga Babič, Marko Harb in Tomaž Toplak. Bronasto kolajno je osvojila ekipa curling kluba Zalog – Jure Čulić (vodja), Jošt Lajovec, Gašper Uršič, Tomas Tišler in Gregor Verbinc.

Zmagovalci na pred-kvalifikacijski turnir za olimpijske igre


Istočasno je v Zalogu potekalo tudi žensko državno prvenstvo, na katerem je nastopalo pet ekip iz Ljubljane, Zaloga, Jesenic in Velenja. Prvo mesto je osvojila ekipa dveh curling klubov, Zaloga in Ljubljane, v postavi Ajda Zavrtanik Drglin (vodja), Nadja Pipan, Maruša Gorišek, Anja Pečaver in Simona Gorišek. Drugo mesto so osvojile članice Curling kluba Ljubljana, Nina Kremžar (vodja), Špela Bizjan, Kaja Pavletič in Ajda Pretnar. Tretje mesto so z zmago nad sokrajankami osvojile Jeseničanke Eva Sever (vodja), Ana Smolej, Nika Černe, Patricija Černe in Alenka Omerzel. Obe ekipi, ki sta dosegli naslov državnih prvakov oz. prvakinj sta si s tem priborili tudi pravico do nastopa na pred-kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre, ki bo oktobra v Erzurumu. Zmaga na tem turnirju bi Sloveniji omogočila neposreden boj za olimpijske igre.

Kar 12 slovenskih ekip v novi olimpijski disciplini
Po članskem državnem prvenstvu se je že v torek začelo državno prvenstvo v mešanih dvojicah, ki je nova olimpijska disciplina. Letos na tem državnem prvenstvu nastopa rekordnih 12 ekip. Zmagovalna ekipa si pribori nastop na svetovnem prvenstvu skupine B. Letošnjo curling sezono bo takoj zatem zaključil sedaj že tradicionalni mednarodni turnir Ljubljana Open. Skupaj bo tako v treh tednih v Zalogu organiziranih šest turnirjev. Ledni tehniki so že od začetka maja pripravljali ledeno površino, ter jo iz hokejske spremenili v pravo dvorano za curling. Curling se namreč igra na posebnem, za to namenjenem ledu, ki ga v Sloveniji nimamo, zato so takšni dogodki še toliko pomembnejši za razvoj slovenskega curlinga.

Značke: curling, šport

Članki iz rubrike