matej-tonin Svet24.si

NSi 30 let osamosvojitve obeležila s krajo?

medved Svet24.si

Pogrizel ga je po vratu in trebuhu

marjan dikaucic dz1 Reporter.si

Janši je za pravosodnega ministra dovolj dober ...

portugalska-ladjica Svet24.si

FOTO: Zaradi pošastnih portugalskih ladjic se ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Kaj se dogaja na uradu za boj proti pranju denarja...

birminghammail co uk Tabla v Sedgleyu Odkrito.si

Ugrabljajo nas Nezemljani! Storite kaj!

1_saša einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler reviji Lady zaupala svojo težko ...

STA
STA
0 13.10.2020 21:56:39

Hokejske lige prvakov v sezoni 2020/21 ne bo

vszi
Letošnje sezone hokejske lige prvakov ne bo. Vodstvo tekmovanja je danes zaradi vse slabših zdravstvenih razmer in negotovosti glede ukrepov zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedalo tekmovalno sezono 2020/21.

V ligi bi moralo nastopati 32 ekip iz 12 držav, prav mednarodnost tekmovanja in njegova razvejanost pa sta zdaj botrovali odpovedi. Napovedane omejitve potovanj so že ogrozile izvedbo nekaterih tekem, zaradi negotovosti pa so se v vodstvu lige odločili, da celotno sezono odpovedo.

"Ko smo pretehtali vse vidike, se je nadzorni odbor hokejske lige prvakov odločil za težko rešitev in odpovedal tekmovanje. Za sodelujoče klube pa je to vendarle najbolje, tako z ekonomskega kot organizacijskega stališča," je odločitev pojasnil predsednik lige Peter Zahner.Odločitev so sprejeli po današnji videokonferenci. "Zdravje in varnost udeležencev sta na prvem mestu. Kakor se stvari razvijajo zdaj, pa žal ne bo mogli zagotoviti vsem, da se bodo domov vrnili zdravi in brez grozeče karantene. Pandemija je stvar, ki je ne moremo nadzorovati, žal moramo to sprejeti," je še dodal Zehner.

Ligo prvakov v hokeju so prvič izvedli v sezoni 2014/15, po podpisanih pogodbah bo tekmovanje v takšni obliki potekalo vsaj še do sezone 2027/28. V vodstvu so izrazili upanje, da se bodo klubi na tekmovanja v naslednji sezoni lahko vrnili še v boljši formi.

Značke: hokej, liga prvakov

Članki iz rubrike