bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

ilka hamer Svet24.si

Ilka pogumno stopila pred kamere in navdušila

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

Natalija Bratkovič Njena.si

Voditeljica Kmetije pokazala umetnico iz zakulisja...

doncic slovenija Ekipa24.si

Po bolečem porazu SLOVENIJE se je oglasil tudi ...

STA
STA
0 13.10.2020 21:56:39

Hokejske lige prvakov v sezoni 2020/21 ne bo

vszi
Letošnje sezone hokejske lige prvakov ne bo. Vodstvo tekmovanja je danes zaradi vse slabših zdravstvenih razmer in negotovosti glede ukrepov zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedalo tekmovalno sezono 2020/21.

V ligi bi moralo nastopati 32 ekip iz 12 držav, prav mednarodnost tekmovanja in njegova razvejanost pa sta zdaj botrovali odpovedi. Napovedane omejitve potovanj so že ogrozile izvedbo nekaterih tekem, zaradi negotovosti pa so se v vodstvu lige odločili, da celotno sezono odpovedo.

"Ko smo pretehtali vse vidike, se je nadzorni odbor hokejske lige prvakov odločil za težko rešitev in odpovedal tekmovanje. Za sodelujoče klube pa je to vendarle najbolje, tako z ekonomskega kot organizacijskega stališča," je odločitev pojasnil predsednik lige Peter Zahner.Odločitev so sprejeli po današnji videokonferenci. "Zdravje in varnost udeležencev sta na prvem mestu. Kakor se stvari razvijajo zdaj, pa žal ne bo mogli zagotoviti vsem, da se bodo domov vrnili zdravi in brez grozeče karantene. Pandemija je stvar, ki je ne moremo nadzorovati, žal moramo to sprejeti," je še dodal Zehner.

Ligo prvakov v hokeju so prvič izvedli v sezoni 2014/15, po podpisanih pogodbah bo tekmovanje v takšni obliki potekalo vsaj še do sezone 2027/28. V vodstvu so izrazili upanje, da se bodo klubi na tekmovanja v naslednji sezoni lahko vrnili še v boljši formi.

Značke: hokej, liga prvakov

Članki iz rubrike