Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
23.09.2014 22:08:32
Deli članek:

Liga prvakov: Drugi shutout Gračnarja

redbull

Nocoj je v ligi prvakov CHL igralo sedem Slovencev, najbolj pa se je izkazal mladi čuvaj mreže Luka Gračnar.

Po dobrih dveh tednih premora se je danes nadaljevala hokejska liga prvakov, v kateri igra 44 klubov iz 11 evropskih lig.

Slovenski hokejski navijači so lahko danes spremljali sedem slovenskih hokejistov.

V Pardubicah so se srečali trije. Češki ekstraligaš, kjer igrata Robert Kristan in Blaž Gregorc, je gostil Bolzano Žiga Panceta, ki se je v petem krogu iz dežele pogumnega vojaka Švejka v Italijo vrnil z zmago s 3:1. Lix danes ni branil, Blaž in Žiga pa se v statistične podatke nista vpisala.

Beljačani Klemna Pretnarja in Adisa Alagića so gostili ženevsko moštvo Geneve-Servette, ki je z avstrijske Koroške odšlo s popolnim plenom oziroma z zmago 5:0.  

Salzburg se je boril v Švici, v Klotnu Luka Gračnar je branil celo srečanje in se spet zelo izkazal, saj ga tekmeci še drugič v ligi CHL niso premagali. Za nov shutout pa je obranil 31 strelov. Rdeči biki so sicer zmagali z 2:0.

Praška Sparta, kjer igra Robert Sabolič, je v Mannheimu izgubila z 2:3, a so Čehi vknjižili točko, saj je zmagovalca odločil šele podaljšek. 

Jutri je na spored lige CHL še sedem tekem, na eni od teh bosta igrala dva Slovenca. Jaka Ankerst in Gašper Cerkovnik se bosta z Briançonom borila v Göteborgu pri Frölundi.