Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
23.09.2014 11:16:56
Deli članek:

Nihče ni gledal filma

Nikola Miljković

Hokejisti Telemacha Olimpije so se že v startu sezone znašli v nadvse nezavidljivem položaju. Po štirih tekmah v ligi EBEL niso niti enkrat v slačilnico odšli dobre volje, nazadnje so močno klofuto prejeli tudi v Szekesfehervaru.

Praznih rok so zmaji ostali tudi dva dni prej na uvodni tekmi sezone v Tivoliju. Če so v petek srečanje kljub porazu končali z vsaj dobljeno zadnjo tretjino, so v nedeljo slovenski prvaki padli na celi črti. In to na terenu, kjer so pred dvema tednoma premagali tako Graz kot Albo 19 in osvojili turnir Gaborja Ocskyja ml. "Naša igra je bila točno zrcalna tisti pred 14 dnevi. Takrat smo igrali agresivno, nič jim nismo pustili, dobili smo vse duele ena na ena. Včeraj pa ni steklo v nobenem elementu, dogajanje na ledu je bilo različno kot noč in dan. Madžari so nas naddrsali, povsod na terenu so bili močnejši," je na hitro dogajanje opisal branilec Boštjan Groznik.

Vprašali smo ga, ali meni, če so potemtakem Madžari pred dvema tednoma z igro zavedli ljubljansko četo. "Ne, niso. Mislim, da so si tisto tekmo želeli celo bolj zmagati kot tokratno. Turnir jim zaradi Gaborja veliko pomeni," je kakršnokoli zavajanje nasprotnika zanikal Boštjan.

Zakaj je prišlo do takega kolapsa v igri – med drugim v prvi tretjini gostje niti enkrat niso ustrelili na gol –, se pri Olimpiji sprašujejo, odkar so se v Szekesfehervaru usedli na avtobus. Groza pravi, da nihče ni našel pravega odgovora na to, kaj je šlo tako grozno narobe. "Res ne vemo, kaj se dogaja. Vsi se sprašujemo, kako je prišlo do take spremembe v dveh tednih. Pravih odgovorov žal nimamo," pravi Olimpijina šestica, ki je obenem zanikala, da bi bilo v slačilnici čutiti vedno več slabe volje: "Ne, ravno obratno. Na poti domov smo se res veliko pogovarjali. Po navadi na avtobusu zavrtimo kakšen film, a tokrat ga ni gledal prav nihče, vsi smo razpravljali, kaj se je zgodilo in zakaj."

Do petka, ko jih čaka nov obračun – v Ljubljano prihaja VSV Beljak –, se bodo pod Rožnikom poskušali pomiriti, predvsem pa strniti misli ter na vse zadnje dogodke pozabiti oziroma jih pustiti tam, kjer so, v preteklosti. Ta vikend zmaji ne bodo nič sedeli v avtobusu, obe tekmi igrajo doma.

To je gotovo ena od stvari, ki bi jih lahko obrnili v svojo korist. "Samo pregoreti ne smemo spet v preveliki želji," pravi 32-letni Gorenjec, ki je dejal, da je to še posebej prišlo do izraza na uvodni tekmi v Celovcu, kjer so hoteli vsem dokazati, da se lahko enakovredno borijo v ligi EBEL, da lahko igrajo tako dobro kot v pripravljalnem obdobju. "Vemo, kako se je končalo. Pred novima tekmama je vse slabo treba odmisliti, tudi to, da moramo nujno zmagati, saj bo samo še slabše, ker bo breme samo še večje. Seveda si najbolj želimo zmage, a če bomo igrali pod še večjim pritiskom, bo do nje še težje priti," je še zaključil naš sogovornik.